Parama dėkojame




Dėl Kinijos sankcijų nukentėjusiam verslui – reali pagalba

realiEkonomikos ir inovacijų ministerijos parengta pagalbos priemonė „Naujos galimybės LT“ padės smulkiajam ir vidutiniam verslui ieškoti naujų rinkų ir partnerių. Ši priemonė ypač aktualiai įmonėms, nukentėjusioms dėl nepaskelbtų Kinijos sankcijų. Priemonei planuojama skirti iki 5 mln. eurų, o paraiškas galima teikti jau dabar.  

„Lietuvos verslas turi sustiprėti ir tapti atsparesnis nepalankioms rinkos situacijoms. Tą galime užtikrinti tik nuosekliai plėsdami partnerių ir naujų rinkų sąrašą. Tikrai galime rasti daugiau partnerių Europos Sąjungos šalyse, Šiaurės Amerikoje ir kitur. Tikimės, kad papildoma priemonė „Naujos galimybės LT“ prie to aktyviai prisidės ir leis smulkiajam ir vidutiniam verslui saugiau jaustis ieškant naujų rinkų lietuviškai produkcijai“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.  

„Naujos galimybės LT“ priemone gali pasinaudoti mažos ir vidutinės įmonės, kurių ne mažiau kaip 50 procentų pajamų sudaro pačių pagamintos lietuviškos produkcijos pardavimas. Projekto vertė gali siekti nuo 100 iki 300 tūkstančių eurų.

Kompensuojamos yra tos išlaidos, kurios patirtos po 2022 m. sausio 1 dienos. Į finansavimą pretenduojančios įmonės taip pat turi būti finansiškai pajėgios prisidėti prie projekto finansavimo ne mažiau kaip 30 procentų joms tenkančių tinkamų išlaidų.

Priemonę „Naujos galimybės LT“ administruoja VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA).

Daugiau apie priemonę galima sužinoti čia.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode