Parama dėkojame




Įžuvinti Telšių ir Kelmės rajono vandens telkiniai

 

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dalyvavo įžuvinant Balvio ežerą, Telšių rajone ir I Pašiaušės tvenkinį, Kelmės rajone. Abu vandens telkinius nuomininkai praturtino lydekomis. Paleisti beveik 700 šių plėšrūnių.

Tęsdami rudeninius vandens tvenkinių įžuvinimus plėšriomis žuvimis UAB „Eidirgžių agrofirma“, pagal žuvų išteklių naudojimo, atkūrimo ir apsaugos priemonių planą į nuomojamą Balvio ežerą leido lydekas. Įžuvinime dalyvavo Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Telšių rajono agentūros darbuotojai. Ežero nuomininkas paleido 142 lydekas. 40 iš jų net tris vasaras paaugintos, likusios šiųmetės. Žuvys buvo įsigytos iš bendrovės Šilo Pavežupio tvenkinių.

2016 metais Balvio ežeras buvo praturtintas sterkais. Šių ešerinių šeimos žuvų, ypač mėgstamų Lietuvos žvejų, į šį ežerą buvo paleista 820.

Lydekomis praturtintas ir Kelmės rajono pirmasis Pašiaušės tvenkinys. Dalyvaujant ŠRAAD Kelmės rajono agentūros pareigūnams, žvejų klubas „Vingilis „ į nuomojamą tvenkinį paleido net 550 vienetų šiųmečių lydekaičių.

Šią savaitę planuojama įžuvinti ir Akmenės rajono vandens telkinius. Meškeriotoju klubas „Trofėjus“, dalyvaujant ŠRAAD Akmenės rajono agentūros pareigūnams, planuoja įžuvinti Gumbakių I ir Akmenės tvenkinius.

Aplinkosaugininkai primena, kad lydekas draudžiama imti jei jų dydis yra mažesnis nei 45 cm. Taip pat vienos žvejybos metu galima sugauti nedaugiau kaip 3 lydekas. Sugavus daugiau arba mažesnes nei leistina žuvis, žvejams gresia bauda (ANK 291 str. 1d.). Be to tektų atlyginti gamtai padarytą žalą, už kiekvieną žuvį sumokėti po 145 eurus.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode