Sprogimas

Aplinkosaugininkai pažeidimų ieškojo iš oro

 

     Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, stiprindami aplinkosauginę kontrolę, vykdo teritorijų apžvalgas ne tik iš sausumos bei vandens, bet ir iš oro. Pareigūnams talkina Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų kariškiai, kurie skraidina sraigtasparniu. Iš viršaus puikiai matosi pažeidimai, kuriuos važiuojant automobiliu ar einant pastebėti sunku.

     Šiaulių aplinkosaugininkai saugomas teritorijas iš oro apžiūri jau ne pirmą kartą. Su kariškiais sudaryta bendradarbiavimo sutartis leidžia pasinaudoti sraigtasparniu kelis kartus per metus. Šį kartą skrendant kariškių pilotuojamu sraigtasparniu, apžiūrėtos Šiaulių, Kelmės, Telšių ir Mažeikių rajonų teritorijos.

     Iš viršaus ir vaizdas įspūdingas, ir matomumas daug geresnis. Matomi nelegalūs sąvartynai, karjerai, taip pat – vandenyje ištempti tinklai. Šį kartą didelis dėmesys buvo sutelktas būtent į vandens telkinius. Apžiūrėti Miškinio, Kėvės, Karklėnų, Lūksto, Glūdo, Biržulio, Stervo, Saloto, Alsėdžių ir Plinkšių ežerai, Renavo, Pikelių bei Bubių tvenkiniai, taip pat – Ventos ir Virvytės upės. Ieškota ne tik tinklų ir brakonierių, bet stebėtos ir pakrantės, ar nėra transporto priemonių, tvorų.

     Apžvalgos metu tinklų neaptikta, nustatytas tik vienas paviršinių vandens telkinių apsaugos zonos pažeidimas. Varnių seniūnijoje, Virvytės upės pakrantėje, buvo ganomi gyvuliai ir ganykla buvo aptverta tvora. Paviršinių vandens telkinių apsaugos zonose draudžiama ūkinė veikla. Taip pat negali būti tveriamos pakrantės, tad ūkininkui bus surašytas protokolas ir įteiktas privalomas nurodymas nutraukti neteisėtą veiklą.

Artūras KONDERAUSKAS

 

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode