Sprogimas

Urėdijų reforma bus patvirtinta iki liepos - V.Pranckietis

 

Seimo pirmininkas mano, jog stringanti urėdijų reforma bus patvirtinta Seimo pavasario sesijoje, kuri turėtų baigtis birželio pabaigoje ar liepos pradžioje.

„Tiesiog procedūrinis vilkinimas išėjo. Iš pradžių paskelbėme konkursą, kuriame kategoriškai buvo įrašyta vadybinis išsilavinimas tų ekspertų. Sakiau, kad turi būti miškininkai pakviesti. Dabar turime du ekspertinius pasiūlymus ir jie per savaitę turėtų atsakyti į klausimus. Manau, kad šioje sesijoje mes dar šį klausimą užbaigsime“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė Viktoras Pranckietis.

Urėdijų darbuotojai bei profesinės sąjungos, nepatenkinti skubota ir neskaidria reforma, trečiadienį rengia įspėjamąją akciją prie Seimo. V.Pranckietis abejoja, ar profesinės sąjungos atstovauja tik urėdijų darbuotojų interesams.

„Dėl profsąjungų norėčiau pasakyti. Man truputį yra keista, kai miškų profsąjungos atstovauja tiems patiems interesams ir surašo tuos pačius punktus, kaip man surašo urėdijų atstovai - urėdai. Aš labai noriu klausti, ar profsąjungos turėtų atstovauti savo darbdaviui? Abejoju dėl jų reikalavimų vienodumo su urėdų reikalavimais“, - tvirtino V.Pranckietis.

Numatoma, kad vietoj Generalinės urėdijos ir 42 urėdijų bus įsteigta viena valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“. Reformai besipriešinanti miškininkų profesinė sąjunga tikina, kad bus atleista ne 400, kaip teigia Aplinkos ministerija, o mažiausiai tūkstantis iš 4 tūkst. darbuotojų.

Seimo pavasario sesija baigiasi birželio 30 dieną, tačiau ketinama ją pratęsti iki liepos 6 dienos, nors oficialus sprendimas dar nėra priimtas.

Vilnius, birželio 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode