Parama dėkojame




Sprogimas

A. Saboniui ir V. Makūnui įteiktos Sporto universiteto garbės daktaro regalijos

Buvusiam krepšininkui Arvydui Saboniui ir Kauno rajono merui Valerijui Makūnui penktadienį įteiktos Lietuvos sporto universiteto (LSU) garbės daktaro regalijos. 

Universiteto rektorės Dianos Rėklaitienės teigimu, A. Sabonis ir V. Makūnas deda dideles pastangas populiarinant sportą ir sveiką gyvenseną. Dėl šios priežasties šioms asmenybėms buvo suteikti LSU Garbės daktarų vardai. 

„Garbės daktarų vertybės ir nuveikti darbai turi atitikti mūsų Universiteto vertybes. Kadangi mūsų pagrindinės puoselėjamos sritys yra sportas ir fizinis aktyvumas bei to sklaida visuomenei, abi šios asmenybės svariai prisideda puoselėjant šias tradicijas. A. Sabonis ir V. Makūnas – asmenybės, kurios tai liudija savo darbais“, – pranešime spaudai teigė D. Rėklaitienė.

Universiteto senato sprendimą perskaitė ir Garbės daktarų regalijas įteikė LSU sporto ir partnerystės prorektorius Vidas Bružas bei studijų prorektorė Jūratė Požėrienė.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo garbingi svečiai, tarp kurių LSU alumnai – legendinis krepšinio treneris Vladas Garastas ir olimpinis, pasaulio bei Europos čempionas, buvęs disko metikas Virgilijus Alekna.

„Universiteto atstovai palaikė ir nusprendė, kad esu to vertas. Tai yra praeities darbų įvertinimas ir dėl to prieštarauti negalėjau“, – trumpoje kalboje sakė A. Sabonis.

LSU Garbės daktaru tapęs Kauno rajono meras V. Makūnas yra šios įstaigos alumnas – tuometį Kūno kultūros institutą jis baigė 1977-aisiais.

„Tai labai garbingas įvertinimas ir, suprantama, įpareigojimas. Iš tikrųjų tai yra visos mano komandos ir mūsų bendruomenės pastangų, nukreiptų į sportą, laimėjimas. Neabejoju, kad visa mūsų infrastruktūra ne tik Kaune, bet ir Kauno rajone gerėja, todėl dabar turime tai, apie ką anksčiau galėdavome tik pasvajoti“, – kalbėjo V. Makūnas.

A. Sabonis – vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų, 1982 metų pasaulio čempionas, 1988 metų Seulo olimpinių žaidynių čempionas, 1992 metų Atlantos ir 1996 metų Barselonos olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas, 1997 metais jis išrinktas geriausiu Europos krepšininku, 2003 metais su Kauno „Žalgirio“ komanda tapo Lietuvos čempionu ir naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju.

LSU garbės daktaro vardas V. Makūnui suteiktas už naujų švietimo idėjų propagavimą ir įgyvendinimą rajono ugdymo įstaigose, už nuolatinį Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimą ir visokeriopą paramą LSU skleidžiant gerąją patirtį apie universiteto veiklas, organizuojant studentų pedagogines praktikas, įdarbinant LSU absolventus ir teikiant jiems metodinę pagalbą, pranešė universitetas.

Lietuvos sporto universiteto senato sprendimai dėl garbės daktaro vardo suteikimo A. Saboniui ir V. Makūnui priimti vasaros pradžioje.

LSU garbės daktarų vardai anksčiau suteikti olimpiniam čempionui krepšininkui Modestui Paulauskui, krepšinio trenerio Vladui Garastui, atletinio rengimo pradininkui  Aleksandrui Kosauskui, Karolinskos (Švedija) universiteto mokslininkui Hakanui Westerbladui (Hakanui Vesterbladui).

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode