Sprogimas

Viceministras L. Obcarskas: sporto ateitis turi būti grįsta demokratinėmis vertybėmis

gristaTurkijoje vykusioje už sportą atsakingų Europos Tarybos šalių ministrų konferencijoje politikai dar kartą patvirtino demokratinių šalių išsakytą poziciją, jog Rusijai ir Baltarusijai neturėtų būti leista dalyvauti tarptautiniame sporte tol, kol tęsiamas karas. 

Estijos siūlymu, Lietuvai, Suomijai, Jungtinei Karalystei ir kitoms Ukrainą remiančioms šalims pritarus, į 17-osios Europos Tarybos šalių ministrų, atsakingų už sportą, konferencijos rezoliuciją įtraukta Rusijos Federacijos agresiją Ukrainos atžvilgiu smerkianti nuostata. Taip pat rezoliucijoje pažymima, kad šioms šalis neturėtų būti leidžiama dalyvauti tarptautiniame sporte. 

Europos valstybės dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą tęsti pagalbą ukrainiečių sportininkams, sudarant jiems galimybes ir toliau dalyvauti sporto veikloje.

„Sveiką ir tvarią sporto ateitį galime užtikrinti, jei sportas bus plėtojamas vertybiniu pagrindu, valdomas vadovaujantis geraisiais valdymo principais. Sportas bus gerbiamas ir garbingas, jei bus skaidrus ir prieinamas visiems, jei sportu nebus naudojamasi autoritariniais, nusikalstamais tikslais ar visuomenei klaidinti. Į garbingą, skaidrų sportą galėtume pritraukti daug daugiau žmonių ir išlaikyti jų susidomėjimą šia veikla“, – konferencijoje kalbėjo Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas. 

Lietuvos siūlymu į konferencijos rezoliuciją įtraukta nuostata, įpareigojanti dalyvavusias valstybes stiprinti ir skatinti sportą, kaip vertybėmis pagrįstą veiklą, kuri valdoma laikantis demokratijos, skaidrumo, sąžiningumo, solidarumo, lyčių lygybės, atvirumo, atskaitomybės, prieinamumo, socialinės atsakomybės ir pagarbos pagrindinėms bei žmogaus teisėms principų. 

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode