Sprogimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia siūlyti kandidatus valstybės apdovanojimams gauti

siulytiŠvietimo, mokslo ir sporto ministerija iki spalio pabaigos kviečia teikti Lietuvos valstybei švietimo, mokslo ir sporto srityje nusipelniusių žmonių kandidatūras apdovanoti Lietuvos valstybės apdovanojimais Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos – proga.

Kandidatus gali siūlyti pavieniai žmonės, įmonės, įstaigos, organizacijos. Siūlantieji pretendentus gauti valstybės apdovanojimus turi užpildyti specialią teikimo anketą, kuri randama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos interneto svetainėje, taip pat atsiųsti ministerijai kandidato asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją ir biografiją.

Švietimui, mokslui ir sportui nusipelnę žmonės gali būti apdovanoti įvairių laipsnių ordinais ir medaliais. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu apdovanojami nusipelnę Lietuvai asmenys, pasižymėję ypač uoliu ir sąžiningu darbu, visuomenine veikla. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu apdovanojami asmenys, uoliai ir sąžiningai atliekantys valstybines ir visuomenines pareigas. Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanojami asmenys už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, už humanitarinę pagalbą Lietuvai, už ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje, kultūros, mokslo ir švietimo, verslo ir gamybos, sveikatos ir socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse. Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojami asmenys už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, už nuopelnus kultūros, mokslo, švietimo, verslo, gamybos, sveikatos, socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse, už humanitarinę pagalbą Lietuvai, už nuopelnus motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai.

Dokumentus reikia pateikti iki spalio 31 d. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (A. Volano g. 2, LT-01124 Vilnius) arba atsiųsti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Teikimo anketą ir detalesnę informaciją galima rasti ministerijos puslapyje

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode