Sprogimas

Skirta valstybės parama Ukrainos sportininkais Lietuvoje besirūpinančioms sporto organizacijoms

sportiŠvietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė daugiau nei 81 tūkst. eurų šalies sporto šakų federacijų išlaidoms, patirtoms siekiant padėti Ukrainos aukšto meistriškumo sportininkams bei treneriams, iš dalies finansuoti.

Lėšos skirtos 7-ioms organizacijoms. 20 tūkst. skirta Lietuvos plaukimo federacijai, 19 tūkst. – Lietuvos teniso sąjungai, daugiau nei 12 tūkst. – Lietuvos lengvosios atletikos federacijai. Valstybės parama taip pat skirta Lietuvos žolės riedulio, rankinio, kultūrizmo ir kūno rengybos bei kyokushin karate federacijoms. 

„Lietuva laikosi griežtos pozicijos – mūsų sporto organizacijoms ir federacijoms rekomenduojame nutraukti visus ryšius su Rusija ir Baltarusija ir labai skatiname pagal galimybes padėti Ukrainos sportininkams tęsti jų sportinę veiklą pas mus, dalyvauti mūsų varžybose, treniruotis. Dėkojame mūsų sporto bendruomenei ir už principingą poziciją agresorių atžvilgiu, ir už besitęsiančią pagalbą ukrainiečiams“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. 

Konkurso būdu finansuojama dalis išlaidų, kurias šalies sporto organizacijos nuo karo pradžios patyrė padėdamos Ukrainos aukšto meistriškumo sporto komandoms Lietuvoje: rengiant ar dalyvaujant aukšto meistriškumo treniruočių stovyklose ar aukšto meistriškumo sporto varžybose Lietuvoje (inventoriaus nuoma, medicinos ir sveikatos apsaugos paslaugos, dopingo patikros ir tyrimų procedūros ir kt.), Ukrainos sportininkų, juos lydinčių bei aptarnaujančių specialistų, medicinos personalo apgyvendinimo, transporto ir kitos išlaidos. 

Minimali galima lėšų suma vienam pareiškėjui siekia 500 eurų, maksimali – 20 tūkst. eurų. 

Netrukus bus skelbiamas dar vienas kvietimas Lietuvos sporto šakų federacijoms ir neįgaliųjų sporto organizacijoms teikti paraiškas išlaidoms, patirtoms siekiant padėti Ukrainos aukšto meistriškumo sportininkams bei treneriams, iš dalies finansuoti.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode