Sprogimas

J. Šiugždinienė: iš anksto apsisprendusių dirbti mokytojais studentų skaičius nuteikia pozityviai

nuteikiaNuo šių metų pedagogikos studentams siūloma galimybė iš anksto įsipareigoti dirbti mokykloje ir už tai gauti daugiau nei 500 eurų stipendiją sulaukė didelio susidomėjimo – pirmojo etapo metu prašymus suteikti stipendiją pateikė daugiau nei 70 būsimų mokytojų. Antrasis prašymų teikimo etapas prasideda šiandien, spalio 5 d., ir tęsis iki spalio 25 d.

„Į mokyklas siekiame pritraukti kuo daugiau jaunųjų pedagogų, tad toks susidomėjimas galimybe jose dirbti iškart po studijų išties džiugina. Ši iniciatyva motyvuos studentus sėkmingai užbaigti pedagogikos studijas ir ateiti į mokyklas. Noriu padrąsinti būsimus mokytojus, kurie nespėjo per rugsėjį pateikti prašymų dėl stipendijos, domėtis laisvomis darbo vietomis savivaldybėse ar mokyklose, sudaryti įsidarbinimo sutartis ir dalyvauti antrame etape gauti finansinę paskatą“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Visą rugsėjo mėnesį vykusio pirmojo etapo metu išankstines sutartis dirbti mokykloje ir prašymus suteikti tikslinę 506 eurų stipendiją pateikė 72 pedagogikos studentai. Iš jų 48 studijuoja pedagogikos bakalauro ir gretutinėse studijose, 24 – pedagoginėse profesinėse studijose.

Daugiausia pretendentų į kas mėnesį mokamas tikslines stipendijas studijuoja pradinio ugdymo, specialiosios pedagogikos ir logopedijos, taip pat lietuvių kalbos bei istorijos pedagogikos studijų programose.

Sudaryti sutartis kviečiami baigiamųjų kursų ir profesinių studijų studentai

Į tikslines stipendijas gali pretenduoti visi baigiamųjų kursų arba profesinių studijų trūkstamiausių pedagogikos specializacijų studentai, t. y. siekiantieji tapti matematikos, fizikos, chemijos, biologijos, technologijų, istorijos, geografijos, lietuvių kalbos ir literatūros, pradinio ugdymo mokytojais ar specialiaisiais pedagogais. Stipendiją gali gauti ir valstybės finansuojamų, ir nefinansuojamų pedagogikos bakalauro ir gretutinių studijų studentai bei pedagoginių profesinių studijų studentai.

Stipendija bus skiriama studentams, sudariusiems išankstinę sutartį dėl įsidarbinimo su savivaldybe, savivaldybės arba valstybine mokykla ir įsipareigojusiems baigus studijas ten dirbti ne trumpiau kaip 3 metus per 5 metų laikotarpį ir ne mažiau kaip 0,7 etato.

Prasideda antrasis etapas teikti paraiškas stipendijai gauti

Pedagogikos studijų studentai, norintys gauti mėnesinę 506 eurų stipendiją, dar gali pasinaudoti galimybe ir dalyvauti antrajame paraiškų priėmimo etape. Jis vykta nuo šių metų spalio 5 d. 10.00 val. iki spalio 25 d. 15.00 val.

Studentų prašymus suteikti tikslinę stipendiją priima Valstybinis studijų fondas. Pretenduojant į finansinę paskatą kartu pateikiama ir jau sudaryta išankstinė sutartis dėl įsidarbinimo.

Studentai dėl įsidarbinimo sutarties sudarymo gali tiesiogiai kreiptis į savivaldybes ar valstybines ir savivaldybės mokyklas. Mokyklas galima išsirinkti ir iš laisvų darbo vietų pedagogams duomenų bazės paieškos sistemos, filtruojant pagal požymį „Tinkamas paskutinių kursų studentams“.

Daugiau pedagogikos studentams aktualios informacijos apie tikslines stipendijas galima rasti Valstybinio studijų fondo interneto svetainėje.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode