Sprogimas

Daugėja norinčiųjų įgyti profesiją: stojančiųjų prioritetu išlieka inžinerinės profesijos

igytiBaigėsi šių metų pagrindinio priėmimo į profesines mokyklas vasaros etapas. Jo metu įgyti profesiją pakviesta kiek daugiau stojančiųjų negu pernai – 18 490 (2021 m. – 18 298). Iš jų 18 106 stojančiųjų pakviesta mokytis valstybės finansuojamose mokymo vietose (2021 m. – 17 827).

Daugiausia stojančiųjų su viduriniu išsilavinimu kviečiami į inžinerijos ir inžinerinių profesijų švietimo srities mokymo programas. Taip pat šiemet populiariausiomis tapo sveikatos priežiūros bei paslaugų asmenims mokymo programos.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras, Šiaulių bei Marijampolės profesinio rengimo centrai išlieka gausiausio stojančiųjų būrio sulauksiančiomis profesinėmis mokyklomis. Jose didžiausio susidomėjimo tarp vidurinį išsilavinimą turinčių stojančiųjų sulaukė paramediko, kosmetiko, masažuotojo, taip pat transporto priemonių remontininko bei slaugytojo padėjėjo modulinės profesinio mokymo programos.

Mokiniai, pasirinkę kartu su profesija įgyti ir vidurinį išsilavinimą, daugiausia rinkosi transporto priemonių remontininko ir motorinių transporto priemonių kroviniams vežti vairuotojo modulines profesinio mokymo programas.

Tarp šių mokinių pasirinkimų populiariausios švietimo sritys yra architektūros ir statybų, inžinerijos ir inžinerinių profesijų bei paslaugų asmenims.

Primename, kad pagrindinio priėmimo žiemos etape jau buvo pasirašytos 1 007 mokymo sutartys. Iš viso šiais metais skirta 20 610 valstybės finansuojamų profesinio mokymo vietų.

Gavusieji kvietimą rugpjūčio 16–18 d. kviečiami pasirašyti sutartis su profesinio mokymo įstaigomis. Mokymo sutartis galima pasirašyti ir elektronine forma.

Norintieji dalyvauti papildomame priėmime savo prašymus gali registruoti nuo rugpjūčio 19 d. iki 23 d. Daugiau informacijos apie bendrąjį priėmimą į profesinio mokymo įstaigas pateikiama LAMA BPO tinklalapyje.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode