Sprogimas

Lietuvoje 2025 m. siekiama rengti pasaulio jaunių ir jaunimo irklavimo čempionatą

Vyriausybė pritarė Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) siūlymui 2025 m. pasaulio jaunių ir jaunimo irklavimo čempionatą organizuoti Trakuose.

LIF Tarptautinei irklavimo federacijai jau pateikė paraišką dėl 2025 m. pasaulio jaunių iki 19 m. ir jaunimo iki 23 m. irklavimo čempionato rengimo Lietuvoje. Čempionatas vyktų 11 dienų. Planuojama, kad jame dalyvautų 1,4–1,65 tūkst. sportininkų bei 60 komandų, iš užsienio atvyktų 4,5 tūkst. lankytojų.

Čempionato rengimas suteiktų galimybę Lietuvai grįžti į aukščiausio lygio tarptautinių irklavimo varžybų žemėlapį. Anksčiau pasaulio ir Europos jaunių ir jaunimo irklavimo čempionatai Trakuose vyko net keletą kartų: 2002, 2013 ir 2017 m. iki 19 m. amžiaus grupėje, o 2012 m. – iki 23 m. amžiaus grupėje.

Irklavimas yra viena iš olimpinių sporto šakų, kurioje Lietuvos sportininkai yra pasiekę reikšmingų pergalių ir ne kartą pelnę tarptautinį pripažinimą Europos bei pasaulio irklavimo čempionatuose, Olimpiados žaidynių regatose. Ši sporto šaka yra trečia Lietuvoje pagal olimpinėse žaidynėse iškovotų medalių skaičių. Iki šios dienos olimpinių žaidynių irklavimo rungtyje varžėsi 47 olimpiečiai iš Lietuvos, šiose varžybose dalyvavo 14 kartų. Lietuviai pasaulio jaunių ir jaunimo čempionatuose sistemingai laimi aukščiausias vietas.

Nuo 2022 m. pasaulio jaunių iki 19 m. ir pasaulio jaunimo iki 23 m. irklavimo čempionatai rengiami bendrai. Šiemet abu čempionatai vyks Italijoje, kitąmet – Prancūzijoje.

Birutės Šneideraitienės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode