Sprogimas

Ispanija dėl COVID-19 pandemijos planuoja užbaigti futbolo sezoną tuščiuose stadionuose

Ispanijoje dėl koronaviruso protrūkio bent iki vasaros pabaigos futbolo varžybos ir kiti sporto renginiai vyks tuščiuose stadionuose, šeštadienį paskelbė Madrido meras.

Konservatorius Jose Luisas Martinezas-Almeida (Chosė Luisas Martinesas Almeida) radijui „Onda Cero“ sakė, kad COVID-19 pandemija tikriausiai iki tol „nebus suvaldyta“, todėl bus neįmanoma vėl organizuoti renginius, skirtus didelėms žiūrovų minioms.

„Pavasarį ir vasarą, o galbūt net ir rudenį, Ispanijoje nebus jokių minioms skirtų renginių, – pareiškė J. L. Martinezas-Almeida, – nes akivaizdu, kad padėtis nebus visiškai kontroliuojama. Turėsime keisti savo įpročius ir elgesį net ir tuomet, kai mums bus leista sugrįžti į gatves.“

Ispanija yra viena labiausiai pandemijos apveiktų šalių, ten patvirtinti daugiau nei 190 tūkst. susirgimo COVID-19 atvejų – daugiau jų užfiksuota tik Jungtinėse Valstijose. Europos valstybėje mirė dar per 20 tūkst. pacientų.

Ispanijos futbolo lyga prognozuoja, kad varžybos atsinaujins ne anksčiau gegužės pabaigos, ir nagrinėja kelis scenarijus, įskaitant galimybę rudenį rengti varžybas be sirgalių.

Pasak J. L. Martinezo-Almeidos, taip pat svarstoma „galimybė rengti futbolo varžybas be aistruolių vasarą, jei bus laikomasi sveikatos ir saugos reikalavimų“.

Madridas, balandžio 18 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode