Sprogimas

Septynios komandos stoja į kovą Lietuvos moterų tinklinio čempionate

Praūžus visiems svarbiausiems Europos ir pasaulio tinklinio turnyrams, startuoja klubinis sezonas. Jau ateinantį savaitgalį – spalio 12-13 dienomis – prasidės naujasis „Top sport“ Lietuvos moterų tinklinio čempionatas. Šiais metais pirmenybėse dalyvaus septynios komandos, o žiūrovų vėl lauks intriguojančios kovos.

Visi tinklinio gerbėjai puikiai prisimena šių metų finalus, kuriuose įtampa buvo pasiekusi aukščiausią tašką. Palangoje vykusiame finale Kauno „Kauno-VDU“ tik po auksinio seto išplėšė pergalę prieš Alytaus „Prekybos-Paramos“ ekipą.

Šios dvi ekipos kartu su Jonavos „Aušrine-KKSC“ taip pat dalyvaus ir Baltijos tinklinio lygos čempionate. Būtent šios komandos ir bus laikomos Lietuvos pirmenybių favoritėmis. Neabejojama, kad šiais metais joms iššūkį mes Vilniaus universitetas (VU), Vilniaus „SM Tauras-VTC“, Gargždų SC ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) komandos.

„Moterų čempionato formatas išlieka toks pat, kaip ir praėjusiais metais. Po reguliariojo sezono keturios komandos pateks į pusfinalį. Lietuvos ekipų tarpusavio rezultatai įsiskaičiuos ir į Lietuvos, ir į Baltijos čempionato įskaitą“, – kalbėjo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) generalinis sekretorius Andrius Gaidys.

Pasak A.Gaidžio, visos komandos tarpsezonio metu atsakingai ruošėsi čempionatui, todėl lygis turėtų būti dar aukštesnis.

„Pagal paraiškas, stipriausios turėtų būti Baltijos lygoje rungtyniaujančios ekipos, kurios pasistiprino žaidėjomis iš užsienio. Bet reikia nenuvertinti ir kitų komandų, kurios po praėjusių metų labai entuziastingai žiūri į čempionatą ir bandys įkąsti Baltijos lygos ekipoms. Nuspėti lyderių trejetuką šiuo metu neįmanoma, nes komandos tolygiai stiprinasi, o kaip klostysis sezonas, parodys laikas“, – svarstė A.Gaidys.

Pagal pateiktas paraiškas, legionierių savo komandose šiemet turės „Kauno-VDU“, „Prekybos-Paramos“, „SM Tauro-VTC“ ir „Aušrinės-KKSC“ klubai.

Jau eilę metų Lietuvos tinklinio finalai susilaukia didelio sirgalių dėmesio, kas parodo, kad šis sportas yra patrauklus. Sparčiai jis populiarėja ir visame pasaulyje, tai parodo sausakimšos arenos Europos ir pasaulio čempionatuose.

„Tinklinio sporto šaka yra bekontaktė ir kuo puikiausiai tinka šeimoms. Pasaulyje tinklinis daugiausiai ir vadinamas šeimos sportu, nes į rungtynes atėję sirgaliai gali pamatyti gražų ir daug pastangų reikalaujantį sportą, kuriame vyrauja pagarba priešininkui ir įvairiausiai elementai bei deriniai“, – pabrėžė LTF generalinis sekretorius.

Jau pirmajame „Top sport“ Lietuvos moterų tinklinio čempionato ture įvyks intriguojanti praėjusio sezono finalinių akistata sekmadienį „Kauno-VDU“ ekipa namuose kausis su Alytaus „Prekyba-Parama“. Šeštadienį sostinėje sezoną atidarys Vilniaus „SM Tauro-VTC“ ir „Kauno-VDU“ ekipos.

Vilnius, spalio 9 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode