Sprogimas

Sėkmė tarptautinio reitingo varžybose

Dvi dienas Trakuose vykusiose dvejose Pasaulio (WDF) ir Baltijos bei Lietuvos smiginio reitingų varžybose „Trakų pilies smiginio taurė 2015“ dalyvavo per 100 žaidėjų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Anglijos, Lenkijos, Škotijos ir Suomijos. Antrąją dieną, kai buvo rungiamasi dėl Baltijos šalių ir Lietuvos reitingų, nugalėtojais tapo mažeikiškis Arūnas Čiplys ir jonaviškė Kornelija Lušaitė.

Pasaulinis reitingas

Pasaulio reitingo geriausi žaidėjai tuo pačiu metu rungėsi kitame, Didžiojoje Britanijoje vykusiame turnyre, todėl šįkart į mūsų šalį didelio ryškumo žvaigždžių neatvyko.

Pirmąją dieną, kai buvo kovojama dėl pasaulio reitingo taškų, pagrindinio vyrų turnyro ketvertuke susikovė A. Čiplys su suomiu Timo Kuosmanenu, o kitame pusfinalyje – anglas Russell Jenkins su škotu Dennis Watt. A. Čiplys nesunkiai pateko į finalą, kur susitiko su R. Jenkins. Pradžioje varžovas atsiliko, tačiau sugebėjo atsigauti ir išlyginti rezultatą. Lemiamo lego pabaigoje R. Jenkins įmestas maksimumas nulėmė jo pergalę ir mažeikiškis liko antras.

Lietuvos reitingas

Antrąją varžybų dieną atkrintamosiose A. Čiplys su praėjusios dienos finalininku susitiko kovoje dėl patekimo į aštuntuką. Šįkart mažeikiškis sugebėjo nugalėti varžovą 4:2.

Kelyje į finalą mažeikiškis nugalėjo latvį Aigarą Strelį ir dar keturis anglus. Finalinė kova šį kartą su škotu Dennis Watt nebuvo atkakli, varžovas neparodė savo tikrojo žaidimo ir A. Čiplys jį nugalėjo 5:1.

Tarp moterų nugalėtoja tapo jonaviškė K. Lušaitė, kuri pirmąją dieną taip pat buvo likusi antra.

Antrosios dienos varžybose gerai sekėsi ir Jurijui Stekolnikovui, kuris bendroje įskaitoje iškovojo devintąja vietą. Iš viso šiose varžybose rungėsi septyni mažeikiškiai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode