Reikės:
- 4 kiaušinių
- 150 g rudo drėgnojo cukraus „Farinas”
- 50 ml saulėgrąžų aliejaus
- 1 šaukštelio cinamono
- 2 šaukštų kokoso miltų
- žiupsnelio druskos
- 2-3 persikų
Reikės:
Reikės:
Reikės:
Reikės:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val..
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Recepto autorius: Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški. Jurgitos receptai
Paruošimo laikas: Apie 45 min..
Paruošimo laikas: Apie 30 min..
Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Cukinija, 2 vienetai
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Autoriaus žodis: Ilgiausiai užtrunka susipjaustyti smulkiai pievagrybius, bet atpildas gaunasi su kaupu - gardžiausias užkandis. Milda
Gaminimo eiga:
Ingredientai:
Ingredientai:
Rekomenduojame
Padažui:
Blynams:
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Itališkas žodis „pestare“ verčiamas kaip „mindyti, minkyti, trinti“, nuo to ir kilęs pavadinimas pesto. Klasikinis pesto padažo receptas gyvuoja daugiau nei 200 metų! Šis padažas gali varijuoti ir būti tiek raudonas, tiek žalias – priklausomai nuo ingredientų. Tačiau populiariausias ir tikrasis – žaliasis pesto genovese, kilęs iš Genujos miesto.
Pasta Carbonara receptas pirmą kartą pristatytas 1940 metais Romoje. Šis padažas buvo laikytas vargingai gyvenančių žmonių pagardas, nes turėto tik 3 ingredientus, kuriuos galima buvo dažniausiai aptikti kiekvieno italo namuose, tai - kiaušiniai, bekonas ir sūris.
Italija - šalis žinoma dėl savo turtingos istorijos, kultūrinio paveldo bei nepaprastai gardaus maisto. Vienas iš daugybės italų virtuvės patiekalų, tapusio tikrų tikriausiu šalies pasididžiavimu, tai burnoje tirpstantys makaronai (kurių jie turi apie 350 rūšių!) su visą pasaulį sužavėjusiais padažais. Tradicinis padažų skonis nejučia perkelia į siauras Italijos miesto gatveles persmelktas miesto centre augančių apelsinmedžių ir citrinmedžių kvapo bei į kultūros židinį kartu jungiantį tikėjimą, meną ir tradiciją. Tačiau modernus pasaulis diktuoja savo madas bei spartesnį kasdieninio gyvenimo tempą, dėl to kartais pritrūksta laiko gurmaniškiems patiekalams. Tad siūlome alternatyvą, kuomet norisi greitai ir skaniai paįvairinti tradicinį patiekalą, rekomenduojame vietoje paprastų makaronų (pastos), naudoti greitai paruošiamus makaronus, o visą dėmesį sutelkti į padažą. Pateikiame tris populiarus padažų receptus, kuriuos vėstančiais rudens vakarais galėsite nesudėtingai pasigaminti namuose.
Gaminimo eiga:
Gaminimo eiga:
Autoriaus žodis: Eiga greitut greitutėlė ir tikrai neužtruksite, norėdami išsikepti šį keksą. Jis nuostabus! Cukinijų skonio nesijaučia, bet jų drėgmė padeda išlaikyti keksą drėgną, ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Gaminimo eiga:
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių ir daržovių marinavimas be cukraus ar druskos bei šaldymas. Šie būdai ne tik leidžia išlaikyti tikrąjį maisto produktų skonį, yra sveikesni, bet ir pigesni bei paprastesni už tradicinius konservavimo būdus, pastebi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrai.
Gaminimas:
Šiandieną kepame itin nesudėtingai paruošiamus, tačiau išvaizdžiai atrodančius margus sausainėlius – suktinukus.
Gaminimas:
Na bet ir šokolado kaina mūsų parduotuvėse… Šiam kokosų pyragui šiandieną turėjau visų reikiamų produktų išskyrus baltojo šokolado. Išskubėjau į parduotuvę įsigyti ir teko nustebti: baltojo šokolado radau dviejų rūšių ir abiejų 100 g kaina – 1 €. Tuomet supratau ir galiu Jums pasakyti atvirai – šio pyrago savikaina nėra maža ir laiko jį pagaminti užtruksite, tačiau PYRAGAS VERTAS kepti ypatingomis progomis!
Gaminimo eiga:
Grybus plonai supjaustykite. Svogūnus smulkiai sukapokite.
Įkaitinkite keptuvėje 2-3 šaukštus aliejaus ir pakepinkite svogūnus 3-4 minutes. Suberkite grybus ir patroškinkite dar 2-3 min. Įmaišykite grietinę.
Įmaišykite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies.
Į indelius įtieskite foliją ir supilkite grybų masės.
Viršų apibarstykite sutarkuotu sūriu ir žalumynais, jei patinka. :)
Kepkite 180-200° C orkaitėje 10 minučių.
receptai.lt
Įdarui:
Tešlai:
Gaminimas
Salotų lapus švariai nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.
Avokadus, agurkus ir mocarelą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Viską sumaišykite ir pagardinkite sojų padažu, alyvuogių aliejumi.
Autoriaus žodis: Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, tad noriu pasidalinti su Jumis. Labai skanus dviejų ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Nuorodų sąrašas
Powered by BaltiCode