Sprogimas

Su pomidorais ir svogūnais užkeptos bulvės

Paruošimo laikas:

Apie 45 min.

Porcijų skaičius:

4

Ingredientai:

Vidutinio dydžio bulvės, 3 vnt.

Didelis svogūnas, 1 vnt.

Kekiniai pomidorai, 5 vnt.

Alyvuogių aliejus

Druska

Pipirai

Rozmarinai

Česnakas

Gaminimo instrukcija:

Bulves nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite į 4 dalis ir sumeskite į vandenį, kad nepatamsėtų.

Įpilite į karščiui atsparų puodą alyvuogių aliejaus, sudėkite popieriniu rankšluosčiu apsausintas bulves, nuluptą ir supjaustytą svogūną, perpjautus į 4 dalis pomidorus.

Pagal skonį pabarstykite smulkiai supjaustytu česnaku, druska, pipirais ir rozmarinais, gerai išmaišykite ir kiškitei į įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kartais pamaišykite.

Patikrinkite, ar bulvės iškepė, jeigu taip - šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

Idealiai tinka prie mėsos patiekalų, tačiau galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą.

Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode