Sprogimas

Rudeniniai keksiukai su kriaušėmis ir avietėmis

 

Reikės:

   2 vidutinių kriaušių

   šaukšto rudo cukraus

   gero žiupsnio cinamono

   3 kiaušinių

   180 g rudo cukraus

   2 kupinų šaukštų jogurto arba grietinės (60 g)

   120 g sviesto lydyto

   270 g kvietinių miltų

   2 šaukštelių kepimo miltelių

   žiupsnio druskos

   80 - 100 g aviečių

   40 g migdolų skiedrelių

Šie keksiukai labai nuostabūs – greitai pagaminami, sodrūs, rudeniniai, pilni kriaušių ir smagios aviečių rūgštelės..ir dar migdolų skiedrelių traškumas. Juos gaminau per LRT tiesioginę transliaciją, visko pripasakojau ir dalinti net nereikėjo jų, jie tiesiog dingo.

Gaminame: kriaušes supjaustome kvadratukais, pabarstome cinamonu ir cukrumi. Atidedame.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame grietinę ir lydytą sviestą. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska, juos įsijojame į kiaušinius. Išmaišome, kol nelieka miltų, įmaišome kriaušes. Išdėliojame tešlą į kepimo formeles, užberiame avietes ir pabarstome migdolų skiedrelėmis. Kepame įkaitintoje 180C orkaitėje apie 30 minučių.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode