Sprogimas

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

 

Reikės:

2 kg kiaulienos sprandinės

naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių

druskos

mėgstamų pipirų

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Tik jiems paruošti reikia šiek tiek laiko. Šašlykai gerai išsimarinuoja kone per 2 paras. Juk skaniems dalykams reikia pasiruošti ir juos suplanuoti. Kad būtų verta laukti.

Taigi, raugiame šašlykus: Kiaulienos sprandinę supjaustome stambesniais kvadrato formos gabaliukais. Kuo mažiau atsikišimų, mėsos nuoplaišų – tuo mažiau šašlykas apdegs ir išliks sultingas.

Pabarstome druska, pipirais, pamaišome, paminkome, sudedame į puodą ar dubenį ir siunčiame į šaldytuvą. Idealu, jai taip paruošta mėsa pasibūtų pernakt ar net visą parą. Jei norite paeksperimentuoti, marinatą papildykite žiupsneliu cukraus. Parą prieš kepant užpilame šašlyką obuolių ar vynuogių sultimis. Tiek, kad lengvai apsemtų mėsą. Tik rinkitės neskaidrintas obuolių sultis ar sodrias namines vynuogių. Vėl grąžiname puodą į šaldytuvą. Iki rytojaus.

Kuriame ugnį: Ant iešmų suvertus šašlykus prieš kepdami galime vos vos pašlakstyti aliejumi, kad mėsa mažiau degtų. Kepame ant uosinių, beržinių malkų žarijų, bet jei norite iškepti greičiau, rinkitės anglis.

Kaip Jonas sako, kepam, kol iškeps… Jo paslaptis – kepant suglausti šašlykų iešmus taip, kad „sultys tarpusavyje vaikščiotų“. Vasarą šašlykai skaniausi su svogūnų laiškais ar jaunais pamarinuotais svogūnais ir, žinoma, naminiais pomidorais.

Kaip marinuoti svogūnus

Svogūną supjaustykite žiedais, sudėkite į dubenį, įpilkite šalto vandens, kad juos apsemtų, ir įspauskite citrinų sulčių. Gardu su šašlyku. Valgyti galima po pusvalandžio.

Technologijos.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode