Sprogimas

Aromatingas daržovių troškinys

 

Reikės:

2 paprikų

2 cukinijų

250 g pievagrybių

250 g vyšninių pomidorų

3 skiltelių česnako

2–3 cm ilgio imbiero šaknies

kepintų sezamų arba rapsų aliejaus kepti

druskos, pipirų

sezamų sėklų pabarstyti (nebūtina)

Padažui:

2 šaukštų medaus

3 šaukštų sojų padažo

2 šaukštų Vursterio padažo

Patiekti (pasirinktinai) plokščios duonelės arba virtų ryžių

Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais.

Cukiniją supjaustome stambiais gabaliukais, pomidorus – pusiau. Susmulkiname česnakus, o imbierą nuskutame ir smulkiai sutarkuojame.

Į puodą įpilame šlakelį aliejaus, suberiame česnakus ir imbierus, truputį juos pašildome, kol pradės sklisti aromatas. Į keptuvę ar kitą puodelį supilame padažo sudedamąsias dalis ir kartais pamaišydami pakaitiname, kol padažas sutirštės iki sirupo konsistencijos. Išjungiame kaitrą ir atidedame.

Į puodą su imbierais ir česnakais suberiame paprikas ir pakepiname, kol šiek tiek suminkštės (apie 7 minutes). Tada sudedame pievagrybius ir dar pakepiname apie 5 minutes. Dabar laikas cukinijoms. Gardiname druska ir pipirais.

Cukinijoms suminkštėjus, suberiame pomidorus, juos tik pašildome. Į dubenėlį dedame ryžių, daržovių ir pašlakstome pašildytu padažu, pabarstome sezamų sėklomis.

Patarimas: daržoves kepkite ant stiprios ugnies, kad karštis išgarintų daržovių drėgmę.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode