Sprogimas

Moliūginiai Bonbon sausainiai

 

Reikės:

160–170 g rupių kvietinių miltų

1 kiaušinio

4–5 šaukštų moliūgų tyrės

2 šaukštų žemės riešutų sviesto

1 šaukšto aliejaus

1 šaukštelio cinamono

1–2 šaukštų kapotų moliūgų sėklų

Bonbon yra mūsų šeimos narys. Jei visi gauna valgomų ar nevalgomų dovanų, nepamirštame ir jo. Pavyzdžiui, per Kalėdas Bonbon paprastai sulaukia kokios nors mielos smulkmenos – žaisliuko ar skanėstų. Prisipažinsiu, kad kol kas nieko nekepiau savo keturkojui, bet esu buvusi šuniukų kepyklėlėje Paryžiuje, o neseniai susipažinau su Rasa, kuri kepa skaniausius sausainius šunims Vilniuje. Rasos projektas pavadintas mylimo šuns Grėjaus vardu, o štai čia vienas iš „Grėjaus skanumynų“ receptų.

Kepame sausainius:

Pirmiausia pasiruošiame moliūgų tyrę: moliūgą supjaustome stambesniais gabaliukais ar  riekelėmis, pašaliname sėklas, išdėliojame aliejumi pašlakstytoje skardoje ir apie 30 minučių kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Atvėsiname, išskobiame minkštimą ir susmulkiname virtuviniu kombainu, maisto smulkintuvu arba bulvių trintuve.

Lengvai paplakame kiaušinį. Į miltus suberiame kapotas moliūgų sėklas, cinamoną, sukrečiame žemės riešutų sviestą, moliūgų tyrę, supilame aliejų ir kiaušinio plakinį. Sumaišome ir minkome tešlą, kol ji nelips prie rankų. Jei reikia, įberiame dar miltų. Iškočiojame maždaug 3 mm storio lakštą ir formuojame pageidaujamos formos sausainius, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sausainius kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą. Metas pavaišinti augintinius ar nuvežti kokiam keturkojui draugui dovanų!

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode