Sprogimas

Perlinių kruopų salotos

Reikės:

100 g perlinių kruopų

2 nedidelių agurkų

1 vidutinio dydžio morkos

5 vyšninių pomidorų

saujos auksinių razinų

saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų

žiupsnio malto kumino

2 šaukštų tyro alyvuogių ar sėmenų aliejaus

1 šaukšto citrinų sulčių arba balzaminio acto

druskos, pipirų

Salotos su įvairiomis kruopomis – naujausia mada. Ir maistinga, ir sotu. Šios – su senomis geromis ir sočiomis perlinėmis kruopomis. Tik svarbu jų nepervirti. Labai skaniai ir šviežiai čia suskamba morkos, agurkai ir pomidorai. Patys paprasčiausi ir pigiausi ingredientai su trupučiu fantazijos, truputis razinų, kumino – ir pietūs tikrai maloniai nustebins. Ir vėl nė gramo mėsos, bet valgis maistingas, sotus ir naudingas.

Perlines kruopas išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje, bet visiškai nesuverdame, kad nebūtų ištižusios, visai suminkštėjusios. Auksines razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame pabrinkti.

Morkas ir agurkus nuskutame. Morkas sutarkuojame plonais šiaudeliais, o agurkus perpjauname pusiau ir šaukšteliu išskobiame sėklytes, tada supjaustome. Vyšninius pomidorus padalijame į keturias dalis. Žoleles susmulkiname peiliu.

Mažame dubenyje sumaišome aliejų, kuminą ir citrinų sultis, įberiame druskos ir pipirų, gerai išplakame. Sudedame visus ingredientus į dubenį ir išmaišome.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode