Sprogimas

Mieliniai blynai su obuoliais

 

Reikės:

500 ml šilto pieno

60 g šviežių mielių (ar 14 g sausų)

2 šaukštelių ir 4 šaukštų cukraus

4 kiaušinių

500 g speltos ar rupių kvietinių miltų

žiupsnio druskos

1 šaukštelio cinamono

1 šaukštelio muskato

2 šaukštų „Obelių“ rapsų aliejaus

3 saldžiarūgščių obuolių (nebūtinai)

miltinio cukraus pabarstymui

Mieliniai blynai…Putlūs, kvapnūs ir ypatingi, nes kepami retai. Atrodo, jiem reikia laiko, pasiruošimo ir nusiteikimo.Visai ne. Štai jums receptas. Mielinių blynų tešlą galite užmaišyti savaitgalio rytą arba iš vakaro ir kildinti šaldytuve. Tada jų iškepti bus paprasta ir Užgavėnių rytą. Gardūs karšti, skanūs ir šalti, todėl puikiai tiks įdėti mažiesiems į šventes darželiuose bei mokyklose. O šie dar ir pagardinti obuoliais bei prieskoniais. Ne blynų, o pyrago gardumo!

Užmaišome tešlą. Dubenyje mieles ištriname su dviem šaušteliais cukraus, supilame pieną ir gerai išmaišome. Uždengiame ir šiltai paliekame pakilti apie 20 minučių, kol masė suputos, ims burbuliuoti ir kilti.

Kitame dubenyje išplakame cukrų su kiaušiniais. Įmaišome kiaušinių masę į mieles, įsijojame miltus, prieskonius, supilame aliejų. Viską gerai išplakame. Obuolius nulupame ir sutarkuojame, įmaišome obuolius į tešlą, pridengiame virtuviniu rankšluoščiu ir šiltai kildiname apie 45 minutes. Tešlą galite užmaišyti iš vakaro, tuomet obuolių į tešlą neberkite ir kildinkite tešlą pernakt šaldytuve. Tarkuotus obuolius į tešlą suberkite ir išmaišykite ryte.

Kepame blynus: į įkaitintą keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus. Svarbu riebalus pilti jau į įkaitintą keptuvę, kad blynai tikrai neprisviltų, gražiai apskrustų ir neprisigertų aliejaus. Dedame po nedidelį šaukštą tešlos ir kepame blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti ir tolygiai iškeptų, bet nesudegtų. Kepame kol gražiai pagelsta viena pusė, tada apverčiame ir pabaigiame kepti. Dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Iškepusius pabarstome miltiniu cukrumi ir valgome iškart.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode