Sprogimas

Traškūs sausainiai su uogiene

Reikės:

  • 6–7 kupinų šaukštų „Obelių“ naminio majonezo
  • 250 g kvietinių miltų
  • 60 g cukraus
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio kmynų ar aguonų
  • mėgstamos uogienės

Oi mielas draugas majonezas, vos ne kiekvienas laikom jo stiklainėlį apypilnį šaldytuve. Tik nesu tikra, ar kiekviena šeimininkė žino, kad jei namie baigėsi ir sviestas, ir aliejus, ne bėda – skaniausius sausainius viens du galima išsikepti ir su majonezu. O dar jei kepsite su mėgstama uogiene, tai išvis bus visas jaukumo paradas.

Labai greitai pagaminamus, traškius ir skanius sausainius kepėme su naujuoju „Obelių“ naminiu majonezu. Šis majonezas pagamintas su laisvai vaikščiojančių vištų kiaušiniais, tad įtiks tiems, kuriems svarbus atsakingas vartojimas. O mums dar labai tiko jo riebumas ir skonis. Be to, „Obelių“  naminiame majoneze neradome ne tik konservantų, bet ir tirštiklių ar rūgštingumą reguliuojančių medžiagų, tad įdarbinome jį greitai.

Taigi sausainiai: miltus sumaišome su cukrumi ir druska, sudedame 6-7 kupinus šaukštus „Obelių“ majonezo, suberiame kmynus, juos galima ir sutrinti trintuve, kad geriau įsimaišytų į tešlą (jei nemėgstate kmynų, keiskite juos aguonomis) ir suminkome tešlą.

Rankomis suformuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, sausainio centre nykščiu įspaudžiame duobutę ir joje įkurdiname uogienę.

Kepame karštoje 180 ºC orkaitėje apie 15–20 minučių, kol vos vos paruduoja, neperkepame. Paliekame visiškai atvėsti. Kai ragausite, net negalėsite patikėti, kad taip paprastai galima iškepti TOKIUS skanius naminius sausainiukus.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode