Sprogimas

Prie Abchazijos – mažyčio, nuo Gruzijos atsiskyrusio ir Maskvos remiamo regiono – valstybinio televizijos centro pirmadienį susisprogdino vyras, pranešė vietos pareigūnas.

„Televizijos centro teritorijoje susisprogdino vyras. Buvo akivaizdu, kad jis turėjo bombą“, – sakė Abchazijos vidaus reikalų ministras Aslanas Kobachija, kurį citavo Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, kad sprogimas driokstelėjo prie įėjimo į televizijos pastatą sostinėje Suchumyje. Agentūra, remdamasi separatistinio regiono nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovais, nurodė, kad sprogimo vietoje buvo aptiktas „barzdoto vyro lavonas“.

Abchazija atskilo nuo Gruzijos praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje, per pilietinį karą, pareikalavusį kelių tūkstančių žmonių gyvybių ir privertusį apie 250 tūkst. gyventojų, daugiausiai etninių gruzinų, išvykti iš  regiono.

Maskva pripažino Abchazijos nepriklausomybę po savo trumpo karo su Gruzija 2008 metais dėl kitos separatistinės respublikos – Pietų Osetijos. Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių to regiono karinėse bazėse, o Tbilisis tokią padėtį vadina okupacija.

Maskva, spalio 17 d. (AFP-BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode