Sprogimas

Mažiausiai septyni žmonės žuvo trečiadienį per naujausius aviacijos ir artilerijos smūgius sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose Alepo mieste Sirijoje, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Pasak šios Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos, žuvusiųjų skaičius gali išaugti, nes nemažai sužeistųjų yra sunkios būklės. taip pat minima, kad tarp bombarduotų vietų yra ir turgavietė Alepo Fardoso rajone.

Vakar Rusija suintensyvino aviacijos smūgius rytinėje Alepo dalyje, palaikydama Damasko režimo pajėgų operaciją, kurios metu siekiama užimti sukilėlių kontroliuojamą miesto dalį.

Per antradienio aviacijos reidus keliuose rajonuose, taip pat ir Fardose, žuvo mažiausiai 27 žmonės, tarp jų keturi vaikai, nurodė SOHR.

Dar keturi žmonės žuvo ir 14 buvo sužeisti antradienį, sukilėliams apšaudžius vyriausybės pajėgų užimtą vakarinį Alepą.

Tarp išgyvenusiųjų per antradienio atakas Fardoso rajone buvo 13 metų Jameelas Mustafa Habbushas (Džamilas Mustafa Habušas), kurį po keturias valandas trukusios operacijos iš po griuvėsių ištraukė Baltųjų šalmų gelbėtojai.

Šalia buvęs naujienų agentūros AFP fotografas pasakojo, kad gelbėtojai išgirdo pagalbos šaukiantį J.M.Habbushą ir pradėjo prie jo kastis.

Pranešama, kad J.M.Habbbusho tėvas ir jaunesnysis brolis per ataką žuvo, o motina buvo sunkiai sužeista ir nuvežta į ligoninę.

Alepas, buvęs Sirijos ekonomikos centras, labai nukentėjo per ši užsitęsusį konfliktą, kuris prasidėjo nuo antivyriausybinių protestų 2011 metų kovą.

Rugsėjo pabaigoje, žlugus trumpalaikėms paliauboms, režimo kariuomenė pranešė pradedanti sukilėlių užimtos rytinės Alepo dalies susigrąžinimo operaciją.

Nuo to laiko Rusijos aviacijai ir Damasko režimui bombarduojant rytinę miesto dalį žuvo daugiau nei 300 žmonių, nurodė SOHR.

Beirutas, spalio 12 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode