Sprogimas

 Europos Teisingumo Teismas trečiadienį paskelbė, kad negali būti jokių išimčių draudimui dėl kosmetikos produktų bandymų su gyvūnais Europos Sąjungos teritorijoje.

Ši byla buvo iškelta Britanijoje po to, kai trys kompanijos norėjo prekiauti kosmetika, pagaminta parduoti Kinijoje ir Japonijoje ir kuri buvo išbandyta su gyvūnais už ES ribų.

 

Tačiau ETT nusprendė, kad ES teisės aktai draudžia bet kokius kosmetikos produktus, kuriuose yra ingredientų, išbandytų su gyvūnais, ir nesvarbu, kur tie bandymai buvo atlikti.

„Teismas konstatuoja, kad ES teisės aktuose nenumatyta jokių išimčių, priklausomai nuo to, kur buvo atlikti bandymai“, – išplatintame pranešime pareiškė teismas.

Bylą inicijavo Europos kosmetikos ingredientų federacija (EFCO), kuri ginčijo, jog kompanijos nepažeidžia ES teisės prekiaudamos kosmetikos produktais, išbandytais su gyvūnais, nes badymai buvo atlikti trečiosiose šalyse.

Briuselis, rugsėjo 21 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode