Sprogimas

Dvylika policijos pareigūnų buvo sužeisti per protestus Šiaurės Karolinos Šarlotės mieste, įsiplieskusius, kai policija anksčiau nušovė vieną afroamerikietį, pranešė pareigūnai.

Demonstrantai su transparantais „Juodųjų gyvybės svarbios“ vėlai antradienį susirinko netoli daugiabučio, kur buvo nušautas Keithas Lamontas Scottas (Kitas Lamontas Skotas), pranešė vietos televizija. Jie skandavo „Nėra teisingumo, nėra taikos!“.

Žiniasklaida praneša, kad nušautas vyras yra afroamerikietis, kaip ir jį nušovęs Šarlotės-Meklenbergo policininkas.

„Sužeista maždaug 12 pareigūnų. Vienam pareigūnui į veidą pataikė akmuo“, – „Twitter“ parašė Šarlotės-Meklenbergo policijos departamentas.

Kitoje policijos „Twitter“ žinutėje sakoma, kad pareigūnai „buvo sužeisti šįvakar, kai stengėsi apsaugoti bendruomenę demonstracijos metu“.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad buvo sužeista ir kažkiek civilių.

Televizija WSOC-TV pranešė, kad prieš įpykusią minią, kuri užpuolė ir apgadino kelis policijos automobilius, buvo panaudotos ašarinės dujos.

Naujienų pranešimuose nurodoma, kad su K.L.Scotto žūtimi siejamas pareigūnas Brentley Vinsonas (Brentlis Vinsonas) buvo išleistas apmokamų atostogų.

Minėta televizija pranešė, kad B.Vinsonas buvo tarp pareigūnų, kurie pagal arešto orderį ieškojo vieno įtariamojo.

Policininkai K.L.Scottą, kuris nebuvo jų ieškomas žmogus, pamatė automobilyje, stovėjusiame prie minėto namo.

Pasak pareigūnų, K.L.Scottas turėjo šaunamąjį ginklą, bet pagal vietos įstatymus tai nėra neteisėta. Įvyko konfrontacija, o policininkai, kurie tvirtina pajutę grėsmę, K.L.Scottą nušovė.

Naujienų pranešimuose sakoma, kad K.L.Scottui buvo 43 metai. Jo giminaičiai vietos žiniasklaidai pasakojo, kad jis neturėjo ginklo ir kad tuo metu, kai buvo nušautas, jis rankose laikė knygą.

Šarlotės merė Jennifer Roberts (Dženifer Roberts) ragino laikytis rimties.

„Bendruomenė nusipelno atsakymų ir bus atliktas nuodugnus tyrimas, – parašė ji „Twitter“. – Bendrausiu su bendruomenės lyderiais, kad dirbtume drauge.“

Vašingtonas, rugsėjo 21 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode