Sprogimas

Galingam taifūnui antradienį nusiaubus Japoniją buvo sužeisti mažiausiai aštuoni žmonės, o dėl jo atneštų liūčių metu kilo dideli potvyniai ir buvo užlietos kelios gyvenvietės.

Piečiausioje Kiūšiū saloje, kurią anksčiau šiemet sukrėtė keliolika gyvybių nusinešęs žemės drebėjimas, ir kitose vakarų Japonijos regionuose susisiekimas buvo paralyžiuotas, nes šalyje siaučiantis taifūnas „Malakas“ atnešė vėju, kurio gūsių greitis siekė 180 km per valandą.

 

Japonijos visuomeninis transliuotojas NHK parodė reportažą iš Mijadzakio prefektūros, kur matomi namai, automobiliai ir ryžių laukai, iš dalies užlieti purvinu rudu vandeniu. Šioje vietovėje per parą iškrito rekordinis kiekis – 578 mm – lietaus.

Automobiliai ir pėstieji brovėsi per vandeniu užlietas gatves, o Kagošimos mieste vandens siena nunešė tiltą.

NHK pranešė, kad mažiausiai aštuoni žmonės buvo sužeisti, o pareigūnai rekomendavo evakuoti 620 tūkst. žmonių.

Per 114 tūkst. namų ūkių Kiūšiū liko be elektros.

Balandį, kai salą supurtė stiprūs požeminiai smūgiai, žuvo apie 50 žmonių.

Vietinis traukinių susisiekimas buvo nutrauktas, o apie 180 skrydžių buvo atšaukti dėl stiprių vėjų. Audra slinko Tokijo link, o pareigūnai įspėjo, kad antradienio popietę kils didelės bangos, galimos nuošliaužos ir daugiau potvynių.

„Vėjai buvo tikrai stiprūs ir taifūnui pasiekus miestą jie daužė langus“, – sakė vakarinio Tanabės miesto atstovas.

Keli žmonės valtimis buvo išgelbėti iš jų užlietų namų.

Didelės audros reguliariai siaubia Japoniją. Šį mėnesį šalyje prasiautus taifūnui „Lionrock“ žuvo 22 žmonės.

2013 metais galingas taifūnas sukėlė didžiules nuošliaužas Ošimos saloje, dėl kurių žuvo 40 žmonių. 2011 metais per praslinkusį taifūną Japonijoje žuvo 82 žmonės.

Tokijas, rugsėjo 20 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode