Sprogimas

Meksikos pietinėje Gerero valstijoje vienas aukšto rango policijos pareigūnas ir jo partnerė pirmadienį buvo rasti mirtinai subadyti savo namuose Ramiojo vandenyno pakrantės kurorte Akapulke, pranešė teisėsauga.

Valstijos policijos generalinio direktoriaus ir operacijų koordinatoriaus Tomas Hernandezo Martinezo (Tomo Hernandeso Martineso) nužudymas yra „didžiulė netektis“ teisėsaugai, sakoma Gerero viešojo saugumo departamento pranešime.

Valstijos generalinio prokuroro pavaduotojas Jose Antonio Bonilla (Chose Antonijus Bonilja) vėliau žurnalistams patvirtino, kad taip pat buvo nužudyta ir moteris. Jis nenurodė, ar pora buvo susituokusi.

Anonimiškumo prašęs valstijos prokuratūros agentas, kuris lankėsi įvykio vietoje, AFP sakė, kad ant abiejų aukų aptikta dūrių žymių ant veido ir kitų kūno vietų, o jų gerklės buvo perrėžtos jų namuose tankiai apgyvendintame Progreso rajone.

Kažkada prabangus buvęs kurortas Ramiojo vandenyno pakrantėje tapo Meksikos žmogžudysčių sostine. Nusikalstamumo lygis Akapulke 2015 metais išaugo iki 111 nužudymų 100 tūkst. gyventojų.

Šalies pareigūnai šią šiurpią padėtį sieja su konfliktais tarp „Beltrano Leivos“ gaujos ir su vadinamojo Nepriklausomo Akapulko kartelio.

Akapulkas, Meksika, rugsėjo 20 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode