Sprogimas

 

Berlyno meras pirmadienį atidengė atminimo lentą „didvyriui“ – popmuzikos žvaigždei Davidui Bowie (Deividui Bouviui), 8-o dešimtmečio pabaigoje atvykusiam gyventi į tuo metu padalytą miestą.

Meras Michaelis Muelleris (Michaelis Miuleris) kalbėjo apie D.Bowie „ypatingą ryšį“ su Berlynu, kai ant pastato judrioje gatvėje Šėnebergo rajone atidengė lentą su užrašu: „Davidas Bowie (1947–2016) gyveno šiame name 1976–1978 metais.“

„Galima sakyti, kad Davidą Bowie ir Vakarų Berlyną siejo ypatinga partnerystė“, – M.Muelleris sakė prie pastato susirinkusiems žmonėms, dėjusiems gėles ir žvakes.

Atminimo lentoje taip pat įrašyti žodžiai iš D.Bowie įsimintino himno „Heroes“ (Didvyriai): „Galime būti didvyriai – bent vieną dieną.“

Dainininkas mirė sausį, būdamas 69 metų. Kelias savaites po jo mirties prie minėto namo Berlyne buvo įrengtas improvizuotas memorialas.

D.Bowie persikėlė į Vokietiją 8-o dešimtmečio viduryje ir kūrė Berlyne savo albumus „Low“, „Heroes“ ir „Lodger“. Jis taip pat prodiusavo šiame mieste roko atlikėjo Iggy Popo (Igio Popo) albumą „The Idiot“.

Anksčiau šiais metais Sarajeve, Bosnijos sostinėje, buvo atidengtas didelis grafitis D.Bowie atminimui.

Piešinio idėją pasiūlė bosnių dainininkas Vedadas Trbonja (Vedadas Trbonia). Jo dizainą sukūrė vietos menininkai Enisas Čišičius ir Zoranas Hercegas; jame esama užuominų apie D.Bowie hitus „Fashion“ ir „Heroes“.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode