Parama dėkojame




Sprogimas

 

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį lankysis Ankaroje, kur susitiks su Turkijos užsienio reikalų ministru. Lietuvos diplomatijos vadovas bus pirmasis Europos Sąjungos (ES) ir NATO valstybių užsienio reikalų ministras, po liepos 15 dienos nepavykusio perversmo besilankantis Turkijoje.

 

 

Vizito metu su šalies užsienio reikalų ministru Mevlutu Cavusoglu (Mevliutu Čavušohlu) bus aptartas dvišalis bendradarbiavimas, ES ir Turkijos santykiai, NATO vadovų susitikimo Varšuvoje sprendimų įgyvendinimas, santykiai su Rusija, padėtis Ukrainoje, Sirijoje ir kiti aktualūs tarptautinės politikos klausimai, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

L. Linkevičius anksčiau išsakė tvirtą paramą Turkijai, kuri sulaukė griežtos kitų ES pareigūnų kritikos dėl susidorojimo su įtariamais nepavykusio perversmo dalyviais ir šalininkais. Tačiau kartu jis pabrėžė, jog Ankara turi laikytis įstatymo viršenybės principo.

„Turkija susidūrė su sunkiais iššūkiais ir šiuo metu išgyvena ypač sudėtingą laikotarpį. Tvirtai palaikome savo sąjungininkę šioje nelengvoje situacijoje, esame pasiruošę padėti. Labai svarbu, jog veiksmai, siekiant likviduoti bandymo įvykdyti perversmą pasekmes, būtų atliekami laikantis įstatymo viršenybės ir tarptautinės teisės“, – yra sakęs L.Linkevičius.

Pasak URM, tokia Lietuvos pozicija gali būti vertinama kaip bandymas atsverti griežtą kritiką iš kai kurių kitų ES šalių, kritikuojančių Ankarą dėl valymų po perversmo. Austrija neseniai pagrasino blokuoti derybas dėl Turkijos narystės ES, o ES pareigūnai perspėja, kad Turkija negaus bevizio režimo, jei neužtikrins žmogaus teisių.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode