Sprogimas

Garsiausias Indijos tigras, kurį populiariame nacionaliniame parke šalies šiaurėje yra nufotografavę tūkstančiai turistų, ketvirtadienį nugaišo – kelios dienos po to, kai liovėsi ėsti.

Patelė Machli (Mačli), kuriai buvo jau 20 metų, ilgą laiką buvo pagrindinė atrakcija Ranthamboro nacionaliniame parke, nes atrodė ramios prigimties ir mielai pozuodavo. Ji net turėjo savo puslapį feisbuke.

Tačiau pastaraisiais metais Machli, ilgiausiai parke išgyvenusi tigrė, silpo, o neseniai iškrito jos dantys.

Šią savaitę ji buvo rasta badaujanti ir tįsanti ant šono netoli parko ribos Radžasthano valstijoje, ir veterinarai bei parko darbuotojai ėmė ja nuolat rūpintis.

„Bandėme ją gydyti, bet ji nugaišo. Tai buvo natūrali mirtis, susijusi su jos amžiumi“, – sakė Ranthamboro tigrų projekto direktorius Yogeshas Kumaras Sahu (Jogešas Kumaras Sahus).

Nykstantys bengaliniai tigrai gyvena vidutiniškai 10-15 metų.

Machli mirtis tapo svarbia naujiena visoje Indijoje, liūdintys gerbėjai socialinėje žiniasklaidoje pagerbė ją kaip „ežero valdovę“ ir „Ranthamboro karalienę“.

Ji buvo filmuojama dokumentiniams filmams apie laukinę gamtą, o kartą buvo nufilmuota, kaip ji sėkmingai grumiasi su 4 m ilgio krokodilu.

Machli, kurios vardas hindi kalba reiškia žuvį ir kuris jai buvo duotas dėl tam tikros formos dėmių ant snukio, per savo gyvenimą atsivedė 11 jauniklių, kurių palikuoniai dabar sudaro kone pusę parko tigrų populiacijos.

Machli nugaišo tokiu metu, kai šalies vakaruose esančioje Maharaštros valstijoje tęsiama didelio masto paieška dėl kito labai mylimo tigro, kuris balandžio mėnesį dingo iš laukinės gamtos draustinio.

Indijoje gyvena daugiau kaip pusė viso pasaulio tigrų populiacijos: maždaug 2 226 gyvūnai, rodo naujausias, 2014 metais atliktas surašymas.

Delis, rugpjūčio 18 d. (AFP-BNS).

BNS nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode