Parama dėkojame




 

Kubos revoliucijos lyderis Fidelis Castro (Fidelis Kastras) savo 90-ojo gimtadienio proga šeštadienį surengė retą viešą pasirodymą, drauge su broliu ir politiniu įpėdiniu Rauliu ir Venesuelos prezidentu Nicolas Maduro (Nikolu Maduro).

Per iškilmingą vakarą Havanos Karlo Marxo (Karlo Markso) teatre, kurį organizavo vaikų teatro trupė ir tiesiogiai transliavo šalies televizija, Kubos revoliucijos lyderis, kuris viešumoje nesirodė nuo balandžio, vilkėjo baltą treningą ir sėdėjo greta abiejų prezidentų.

Straipsnyje, kurį vėlai penktadienį paskelbė oficialioji žiniasklaida, F.Castro pademonstravo, kad neprarado savo senojo įkarščio kalbant apie jo seną priešą Jungtines Valstijas.

Jis kritikavo JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą) už tai, kad šis per savo istorinį vizitą Japonijoje gegužės mėnesį aiškiai neatsiprašė už Vašingtono sprendimą 1945 metais numesti ant Hirošimos atominę bombą.

Kaip „lygiai taip pat nusikalstamą“ jis pasmerkė Nagasakio subombardavimą trimis dienomis vėliau.

„Štai kodėl reikia pabrėžti būtinybę išsaugoti taiką ir (tai), kad jokia galia neturi teisės žudyti milijonų žmonių“, – sakė F.Castro.

Buvęs lyderis iš viešojo gyvenimo pasitraukė 2006 metais, dėl prastos sveikatos. Prezidento postą broliui jis oficialiai perdavė 2008-aisiais.

Pastaraisiais metais F.Castro, kaip pranešta, sirgo kažkokia žarnyno liga, bet oficialiai apie ją nieko neskelbiama.

Praėjusį kartą F.Castro viešumoje pasirodė balandžio 19 dieną, baigiantis Kubos komunistų partijos suvažiavimui.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode