Parama dėkojame




Sprogimas

 

Sirijos šiaurėje, traukdamiesi iš savo tvirtovės Manbidžo, grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai nusivarė apie 2000 civilių, kurie turėtų jiems tarnauti „gyvais skydais“, pranešė JAV remiamos pajėgos ir žmogaus teisių stebėsenos grupė.

Arabų ir kurdų aljansas, pasivadinęs Sirijos demokratinėmis pajėgomis (SDF) praėjusią savaitę iš minėto miesto išvarė daugumą IS kovotojų, bet nedidelė dalis jų liko.

„Pasitraukdami iš Manbidžo „Daesh“ (IS) džihadistai pagrobė apie 2000 civilių iš (šio miesto) Al Sirbo rajono“, – sakė Sherfanas Darwishas (Šerfanas Darvišas), kuris yra SDF Manbidžo karinės tarybos atstovas spaudai.

„Traukdamiesi į Džarabulų, šios civilius jie panaudojo kaip gyvus skydus ir šitaip neleido mums taikytis į juos“, – pridūrė jis.

Al Sirbas yra rajonas Manbidžo šiaurinėje dalyje pakeliui į IS laikomą Džarabulų Alepo provincijoje netoli sienos su Turkija.

Stebėsenos grupė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), remdamasi vietos šaltiniais, taip pat nurodė, kad IS pagrobė apie 2000 civilių.

Pasak jos, civiliai buvo susodinti į šimtus automobilių ir išvežti Džarabulaus link.

Arabų ir kurdų koalicijos kovotojai IS tvirtovę Manbidžo miestą užėmė rugpjūčio 6 dieną; du mėnesius įnirtingai kautasi, stengiantis užimti šį strategiškai svarbų miestą Sirijos šiaurėje.

JAV vadovaujamos koalicijos karinės aviacijos palaikomos SDF pajėgos operaciją prie Manbidžo pradėjo gegužės 31 dieną.

Šis miestas Alepo provincijoje buvo svarbus tranzito punktas IS tiekimo maršrute nuo Turkijos sienos iki Rakos, kuri laikoma Islamo „kalifato“ sostine.

SDF Manbidžą apsupo birželio pradžioje o vėliau ėmė veržtis į jį, tačiau sutiko įnirtingą džihadistų kovotojų pasipriešinimą. Pastarieji rengė taip pat savižudžių išpuolius, sprogdino užminuotus automobilius.

2011 metais žiauriu antivyriausybinių protestų slopinimu prasidėjęs Sirijos karas pareikalavo daugiau kaip 280 tūkst. gyvybių, taip pat privertė milijonus gyventojų bėgti iš savo namų.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode