Sprogimas

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo įsaku atleido iš pareigų ilgametį savo sąjungininką, Kremliaus administracijos vadovą Sergejų Ivanovą.

Kaip pranešė Kremliaus spaudos tarnyba, V.Putinas savo įsaku taip pat paskyrė S.Ivanovą specialiuoju prezidento atstovu aplinkosauginės veiklos, ekologijos ir transporto klausimais.

Valstybinė televizija penktadienį parodė reportažą apie V.Putino, S.Ivanovo ir naujojo prezidento administracijos vadovo Antono Vaino susitikimą.

V.Putinas sakė, kad atleido S.Ivanovą iš pareigų, nes jis pats to paprašė, argumentuodamas, kad per ilgai dirba šiame poste.

„Suprantu Jūsų norą pereiti dirbti į kitą veiklos sritį ir labai tikiuosi, kad Jūs ir naujoje vietoje panaudosite visas savo turimas žinias efektyviam darbui “, – sakė V.Putinas.

Prezidentas pažymėjo, kad daug metu dirba su A.Vaino.

„Dirbame sėkmingai, esu patenkintas tuo, kaip vykdote užduotis Jums priskirtose srityse. Gerai pamenu mūsų susitarimą, kai daugiau nei prieš ketverius metus prašėte manęs panaudoti Jus šioje veiklos srityje, prezidento administracijos vadovo pareigose“, – sakė V.Putinas.

Pasak prezidento, A.Vaino kelerius pastaruosius metus buvo S.Ivanovo pavaduotojas ir dirbo sėkmingai.

S.Ivanovas taip pat nebedirbs Rusijos saugumo taryboje – aukščiausioje saugumo institucijoje, kuriai taip pat priklauso V.Putinas, abejų parlamento rūmų pirmininkai bei saugumo tarnybų vadovai.

Leningrade gimęs 63 metų S.Ivanovas, anksčiau užėmęs gynybos ministro ir vicepremjero postus, laikomas vienu artimiausių V.Putino sąjungininkų.

S.Ivanovas netgi laikytas tikėtinu V.Putino įpėdiniu prieš šiam pasirenkant Dmitrijų Medvedevą kaip kandidatą 2008-ųjų prezidento rinkimuose. Tąsyk V.Putinas negalėjo siekti prezidento posto dėl kadencijų ribojimo.

S.Ivanovas daug metų buvo KGB agentas, o 1975-1977 metais dirbo viename KGB padalinyje su V.Putinu.

Devintajame dešimtmetyje jis dirbo SSRS konsulate Londone, taip pat Suomijoje ir Kenijoje.

Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje S.Ivanovas buvo paskirtas Federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktoriaus pavaduotoju, o 1999 metais tapo Rusijos saugumo tarybos sekretoriumi ir ėjo šias pareigas iki 2008-ųjų gegužės.

Gynybos ministro poste S.Ivanovas dirbo 2001-2007 metais, o vėliau buvo paskirtas vicepremjeru.

2011 metų gruodį V.Putinas paskyrė S.Ivanovą savo administracijos vadovu, atleidęs jį iš vicepremjero pareigų. 2012-ųjų gegužę jis pakartotinai paskirtas vadovauti Kremliaus administracijai.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode