Sprogimas

                      

 

Rugpjūčio 10 d. užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Turkijos Respublikos ambasadore Lietuvoje Aydan Yamancan. Susitikimo metu aptarta padėtis Turkijoje po visą šalį sukrėtusio grupės sąmokslininkų bandymo įvykdyti karinį perversmą liepos 15-osios naktį. 

Iškart po liepos 15 d. įvykių Lietuva griežtai pasmerkė šį pasikėsinimą į Turkijos demokratiją, išreiškė tvirtą paramą demokratiškai išrinktai Turkijos valdžiai ir solidarumą Turkijos žmonėms.

Ministras pabrėžė, kad Turkija yra Europos Sąjungos valstybė kandidatė ir itin reikšminga partnerė, kurios europinės integracijos pastangas Lietuva nuosekliai remia. Būdama NATO nare, Turkija vaidina svarbų vaidmenį užtikrinant transatlantinės erdvės saugumą. Turkija taip pat svariai prisideda prie aktualiausių tarptautinių iššūkių, tokių kaip terorizmas ir nelegali migracija, įveikimo.

“Turkija susidūrė su sunkiais iššūkiais ir šiuo metu išgyvena ypač sudėtingą laikotarpį. Tvirtai palaikome savo sąjungininkę šioje nelengvoje situacijoje, esame pasiruošę padėti.  Pabrėžiame, kad labai svarbu, jog veiksmai, siekiant likviduoti bandymo įvykdyti perversmą pasekmes, būtų atliekami laikantis įstatymo viršenybės ir tarptautinės teisės ”, – teigė ministras L. Linkevičius.

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode