Parama dėkojame




 

Iranas tapo pirmąja valstybe, visiškai uždraudusia papildytos realybės žaidimą „Pokemon Go“, argumentuodamas, kad tai reikėjo padaryti dėl saugumo.

Kaip pranešė Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC, šį draudimą paskelbė Irano virtualiosios erdvės aukščiausioji taryba. Ši agentūra atsakinga už šiitiškos valstybės gyventojų veiklos internete priežiūrą.

Pareigūnai konkrečiai neįvardijo grėsmių, paskatinusių uždrausti „Pokemon Go“.

Praėjusį mėnesį buvo pranešta, kad Irano valdžia, prieš priimdama sprendimą uždrausti „pokemonų medžioklę“, aiškinasi, kiek šio žaidimo kūrėjai nusiteikę bendradarbiauti su Teheranu.

Milžiniško populiarumo sulaukęs žaidimas naudoja išmaniojo telefono duomenis apie buvimo vietą, nustatomą naudojant palydovinės navigacijos sistemą, taip pat grafikos ir vaizdo kameros galimybes. Tai leidžia pieštinius žvėriukus pokemonus pavaizduoti realaus pasaulio aplinkoje ir skatina žaidėjus juos gaudyti ir treniruoti mūšiams.

Pagal aktyvių vartotojų skaičių „Pokemon Go“ jau aplenkė socialinį tinklą „Twitter“ ir mobiliąją pažinčių programėlę „Tinder“.

Indonezija anksčiau uždraudė policininkams žaisti šį žaidimą darbo metu, o Izraelis tokį patį draudimą paskelbė kariškiams karinėse bazėse.

Niujorko valstijos valdžia uždraudė žaisti „Pokemon Go“ asmenims, padariusiems lytinių nusikaltimų. Tokiu būdu siekiama apsaugoti tūkstančius vaikų ir paauglių, savo išmaniaisiais telefonais ieškančių pokemonų realiame pasaulyje .

Teheranas, rugpjūčio 6 d. („Interfax“-BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode