Sprogimas

 Latvijos kurortiniame mieste Jūrmaloje rugsėjo 1–4 d. bus galima pamatyti Europos paplūdimio tinklinio žvaigždes. Jūrmalos miesto paplūdimio centre vyks iki šiol ambicingiausias paplūdimio tinklinio renginys Baltijos šalyse – 2016 CEV Europos paplūdimio tinklinio čempionatas „Jūrmala Masters“, skirtasmoterims ir vyrams.

 Jūrmala savo poziciją tarp Europos paplūdimio tinklinio didmiesčių įtvirtino sulaukusi sėkmės 2014 m. CEV Satellite ir po 2015 m. sėkmingai suorganizuoto čempionato CEV Masters. O kitąmet šiame mieste laukiama Europos čempionato finalinio turnyro.

 Paplūdimio tinklinis Latvijoje vėl pradėtas žaisti po Latvijos paplūdimio tinklinio žvaigždžių Martinio Pliavinio (Mārtiņš Pļaviņš) ir Janio Šmedinio (Jānis Šmēdiņš) pasiektų puikių rezultatų 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse. Latvijos sportininkai jose iškovojo bronzos medalius. Vėliau Janis Šmedinis vienoje komandoje su jūrmaliečiu Aleksandru Samoilovu laimėjo tris Europos čempionato medalius: 2013 m. ir 2014 m. – sidabro, o 2015 m. tapo Europos čempionais. Žymūs Latvijos paplūdimio tinklininkai šią vasarą kviečia stebėti intensyvias kovas Jūrmalos baltojo smėlio paplūdimyje.

 Aleksandras Samoilovas, vienas iš pirmaujančių pasaulio paplūdimio tinklinio žaidėjų, jūrmalietis: „Kviečiu visus atvykti į Jūrmala Masters. Tai bus puiki galimybė pasimėgauti Bobų vasara, nusiteikus pozityviai praleisti laiką su šeima ar draugais prie jūros. Pažadu – jums patiks puikus sporto šou, nes Jūrmalos baltojo smėlio paplūdimys, besidriekiantis 24 km, yra tinkamesnis paplūdimio tinkliniui negu garsioji Rio de Žaneiro Kopakabana.“

 Pagrindiniame Jūrmala Masters turnyre susirungs 16 geriausių Europos vyrų ir tiek pat moterų komandų, o 16 paplūdimio tinklinio žaidėjų porų turės progą pasirodyti kvalifikaciniame turnyre.

 Tinklinio čempionato gerbėjai galės stebėti aukščiausio lygio paplūdimio tinklinio žaidimą bei įsitraukti į įvairias pramogas. Pirmąsias tris dienas (rugpjūčio 31–rugsėjo 2 d.), kai vyks nacionalinės atrankos ir kvalifikacinės varžybos, įėjimo mokestis nebus taikomas. Tačiau šeštadienį ir sekmadienį (rugsėjo 3–4 d.), vykstant play-off, pusfinaliams ir finalui, bus privaloma įsigyti bilietus į žaidynes, kurios vyks centriniame stadione. Sekant 2015 m. vykusio pasaulio čempionato ir šių metų olimpinio stadiono Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje pavyzdžiu, specialiai šiam čempionatui Jūrmalos paplūdimyje bus pastatytas stadionas sulig penkių aukštų namu, kuriame tilps 2800 žiūrovų.

 Išankstinius bilietus galima įsigyti internete www.bezrindas.lv, renginio vietoje bilietų bus galima įsigyti nuo rugsėjo 2 d. vakaro. Patartina bilietais pasirūpinti iš anksto, nes vietų skaičius stadione ribotas, o susidomėjimas Jūrmaloje vyksiančiu čempionatu jau dabar išties didelis.

Apie Jūrmalą:

  Didžiausias Baltijos kurortinis miestas Jūrmala su džiaugsmu laukia kiekvieno svečio, kuris atvyksta pasimėgauti jūra, vėju, saule, gamta, architektūra ar kultūriniu gyvenimu. Jūrmalos lobis – gamtos ištekliai: jonizuotas jūros ir pušynų oras, kuriame gausu fitoncidų, smulkus ir baltas kvarcinis smėlis ilgesniame nei 24 km paplūdimyje, mineralinis vanduo, kurio sudėtyje yra vandenilio sulfido, bromo ir natrio chlorido, gydomosios durpės bei sapropelinis purvas. Miestas garsėja įvairiapusėmis kultūrinėmis ir pramoginėmis programomis, Jūrmaloje yra koncertų salė Dzintaru – seniausia koncertų salė Latvijoje, didžiausias vandens atrakcionų parkas Šiaurės Europoje Līvu akvaparks, daugybė restoranų, taip pat SPA ir poilsio bei sveikatingumo programas siūlančių viešbučių.Architektūros mėgėjai Jūrmaloje įvertins vieną didžiausių istorinės medinės architektūros paveldą Latvijoje.

 Kaip patekti į Jūrmalą:

 Jūrmala yra 10 km nuo Rygos tarptautinio oro uosto ir 25 km nuo miesto centro. Iš Rygos į Jūrmalą kelionė trunka apie 30 minučių.

Zanė Dzalbė (Zane Dzalbe)

Jūrmala Masters viešųjų ryšių vadovė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode