Sprogimas

Sicilijos sostinės Palermo centrebirželio 17 dieną atidaryta Lietuvos vardu pavadinta aikštė. Iškilmingoje ceremonijoje, kurios metu buvo atidengtas užrašas „Largo Lituania“, dalyvavo Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis, ambasadorė Italijoje Jolanta Balčiūnienė, Palermo meras Leoluca Orlando.

Palermo centrinėje dalyje esanti Lietuvos aikštė jungiasi su Danijos gatve. Lietuvos vardui įamžinti parinkta būtent ši, strategiškai svarbi vieta rajone, dedikuotame Europos šalims. To svarbą sveikinimo kalboje pažymėjo ir ambasadorė J. Balčiūnienė, teigdama, jog Sicilija ir Lietuva turi turtingą praeitį ir ilgus bendradarbiavimo ryšius. Ambasadorė pasidžiaugė, kad juos perima jaunoji karta.

„Smalsus, žingeidus, norintis pažinti jaunimas įkūnija Europos ateitį. Tvirtos ir vieningos Europos vizija yra paremta glaudžiu šalių bendradarbiavimu, o ši aikštė yra Lietuvos ir Sicilijos draugystės bei naujų perspektyvų simbolis. Šioje aikštėje staovi Galileo Galilei licėjus, kuris, įkvėptas šio įvykio, užmezgė ryšius su Vilniaus Užupio gimnazija. Tikiu, jog jų bendradarbiavimas bus ilgas ir vaisingas“, – teigė J. Balčiūnienė.

Ambasadorė padėkojo prie Lietuvos aikštės Palerme įkūrimo prisidėjusiems asmenims: Lietuvos garbės konsului Palerme Alessandro Palmigiano, Palermo merui Leoluca Orlando, Palermo savivaldybės architektui Michelangelo Salamone.

Palermo Galileo Galilei licėjus ir Vilniaus Užupio gimnazija dalyvaus bendrame mainų projekte, kurio metu apie 20–30 mokinių savaitę laiko lankysis užsienio mokykloje. Planuojama, kad moksleiviai iš Lietuvos į Palermą keliaus dar šių metų spalį, o Sicilijos mokiniai Vilnių aplankys 2017 m. balandį.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Visuomenės informavimo skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode