Sprogimas

Bangladeše mažiausiai 26 žmonės žuvo nuskendus nedideliam keltui, susidūrusiam su kitu laivu, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Aukų skaičius padidėjo, ištraukus nuskendusį keltą į krantą ir laivo viduje radus daugiau žuvusiųjų kūnų.

Iš smarkiai užterštos Šitalakšjos upės centriniame Narajangandžo rajone nuskendęs keltas buvo iškeltas stebint šimtams smalsuolių ir aukų bei dingusiųjų artimųjų, susirinkusių pakrantėje.

„Kai laivas šiandien buvo ištrauktas iš vandens, radome 21 kūną“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnas Mustainas Billah (Mustainas Bila).

Keltas „Sabit Al Hasan“, gabenęs apie 50 keleivių, sekmadienį išplaukė iš pramonės miesto Narajangandžo, esančio maždaug už 20 km į rytus nuo sostinės Dakos, į Munšigandžo rajoną. Nepraėjus nė valandai nuo kelionės pradžios, apie 18 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku, jis susidūrė su prekiniu laivu ir nuskendo Šitalaksjos upėje, sakė pareigūnai.

Vienas vietos policijos inspektorius sakė, kad iš Narajangandžo išplaukęs keltas buvo sausakimšas keleivių, skubėjusių palikti miestą prieš pirmadienį įsigaliojant savaitę truksiančiam griežtam karantinui, paskelbtam vyriausybės dėl COVID-19 pandemijos.

Pasak M. Billah, laive buvo mažiausiai 46 žmonės.

„Apie 20 žmonių saugiai pasiekė krantą plaukte“, – jis sakė AFP ir pridūrė, kad keli žmonės dar gali būti dingę.

„Nurodėme atlikti šio įvykio tyrimą“, – pažymėjo pareigūnas.

Vietos policijos vadas Dipakas Saha nurodė, kad gelbėjimo pastangas trikdo nelaimės vietoje siaučianti smarki audra.

Nuo pirmadienio visame Bangladeše buvo sustabdytas vidaus transportas, įskaitant keltus, autobusus, traukinius ir lėktuvus.

Parduotuvės ir prekybos centrai taip pat liks uždaryti visą savaitę, o tamsiuoju paros metu gyventojams draudžiama išeiti į gatves.

Viešosioms įstaigoms ir privačiajam sektoriui buvo nurodyta palikti dirbti tik būtiniausius darbuotojus.

Daugybės upių raižomame Bangladeše, kuriame susisiekimas keltais labai svarbus, laivybos nelaimių nutinka dažnai.

Pasak ekspertų, dažniausiai avarijų nutinka dėl laivų prastos techninės būklės, saugos normų nesilaikymo laivų statyklose, taip pat laivų perpildymo.

Pernai birželį Dakoje susidūrus dviem ketams ir vienam jų nuskendus žuvo mažiausiai 32 žmonės.

2015 metū vasarį mažiausiai 78 žmonės žuvo perpildytam keleiviniam laivui susidūrus su prekinius vienoje upėje vidurio Bangladeše.

Visgi pastaruoju metu laivybos avarijų smarkiai sumažėjo, valdžiai ėmusis priemonių prieš prastos techninės būklės laivus.

Asociatyvi BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode