Parama dėkojame




Vakarų Turkijoje penktadienį įvyko maždaug 5,5 balo drebėjimas, per kurį viename mieste gyventojai puolė iš pastatų į gatves, bet pranešimų apie žuvusius žmones ar padarytą žalą kol kas nėra. 

Drebėjimo epicentras buvo Saruchanli mieste Manisos provincijoje, o hipocentras – 9 km gylyje, pranešė vyriausybinė Gaivalinių nelaimių ir nepaprastųjų situacijų valdymo direkcija.

Naujienų televizija „HaberTurk“ informavo, kad drebėjimas buvo juntamas kaimyninėse Izmyro, Aidino ir Muhlos provincijose.

Meras Besimas Dutlulu (Besimas Dutlulus) „HaberTurk“ sakė, kad gyventojai apimti panikos bėgo iš namų, bet pranešimų apie nukentėjusius žmones nėra.

Drebėjimas įvyko kitą dieną po 5,4 balo drebėjimo rytinėje Vano provincijoje, netoli sienos su Iranu, kai buvo nesunkiai sužeisti penki žmonės ir apgadinta namų.

Turkijos teritorijoje žemės gelmes kerta du dideli tektoniniai lūžiai; šalyje žemės drebėjimai yra dažni.

Didžiausias pastarojo meto seisminis įvykis buvo 1999-aisiais, kai du galingi žemės drebėjimai šalies šiaurės vakaruose nusinešė apie 18 tūkst. gyvybių.

Redaktorė Silvija Čibirienė

Ankara, birželio 26 d. (AP-BNS).

ekspresas.co.uk nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“   sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode