Parama dėkojame




Sprogimas

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė šalyje užauginti daugiau grikių, pranešė jo biuras, pasaulį krečiant koronaviruso pandemijos sukeltai krizei.

„Darbo kelionės metu (į Smaliavičų rajoną) Aleksandras Lukašenka nurodė didinti šalyje grikių gamybą. Valstybės vadovui buvo pranešta, kad ankstesniais metais Baltarusija patenkindavo pusę savo poreikio. Likusi dalis būdavo importuojama iš Rusijos. Tačiau pastaruoju metu atsirado tam tikrų tiekimo sunkumų. Prezidento pavedimas būtent su tuo ir susijęs“, – pažymėjo prezidentūra.

„Reikia auginti grikius taip, kad patenkintume Baltarusijos poreikį“, – pabrėžė A. Lukašenka.

Pasaulyje prasidėjus koronaviruso pandemijai, Minskas neseniai trims mėnesiams uždraudė svogūnų, česnakų ir grikių eksportą.

Anksčiau Eurazijos ekonominė sąjunga (EAES) taip pat laikinai uždraudė valstybėms narėms, įskaitant Baltarusiją, iki birželio 30 dienos eksportuoti tam tikrus maisto produktus.

Be grikių, apribojimai taikomi ir svogūnams, česnakams, ropėms, rugiams, ryžiams, soroms, grūdams ir jų produktams, taip pat sojų pupelėms bei saulėgrąžų sėkloms.

Tai yra antrasis priemonių paketas, kurio EAES ėmėsi siekdama apriboti koronaviruso plitimą. Pirmasis numatė draudimą už bloko ribų išvežti įvairias asmeninės apsaugos priemones, tokias kaip medicininės kaukės ir akiniai.

Be to, organizacija nusprendė iki rugsėjo 30 dienos panaikinti muitus importuojamoms kovai su pandemija skirtoms medicinos prekėms, tokioms kaip respiratoriai, pirštinės, švirkštai, kraujo ėmimo ir perpylimo sistemos, neštuvai, vakcinos ir diagnostikos rinkiniai.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Minskas, balandžio 3 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode