Sprogimas

Pentagonas priėmė sprendimą nesiųsti JAV karių į Europoje vėliau šiais metais turinčias vykti didelio masto pratybas „Defender Europe 2020“ dėl koronaviruso pandemijos, sakoma pirmadienį paskelbtame JAV sausumos pajėgų Europoje vadovybės pranešime.

„Kovo 13 dienos duomenimis, bet koks JAV personalo ir įrangos gabenimas į Europą yra sustabdytas. Mūsų karių, civilių ir jų šeimų sveikata, saugumas ir kovinė parengtis yra mūsų pagrindinis rūpestis“, – sakoma dokumente..

„Tikimės, kad Europoje jau dislokuota tankų brigada surengs šaudymo pratybas ir kitokius bendrus mokymus su [NATO] sąjungininkai, vykstant modifikuotiems manevrams „Allied Spirit“. Europoje kitiems [su „Defender Europe“ susijusiems] mokymams jau dislokuotos pajėgos grįš į JAV“, – pridūrė kariškiai.

Dokumente sakoma, kad nuo sausio JAV jau atsiuntė į Europą 6 tūkst. karių, taip pat pasiuntė į regioną 12 tūkst. technikos ir įrangos vienetų iš įvairių bazių Amerikoje.

29 nares turinti NATO šiemet yra suplanavusi daugiau kaip 20 pratybų. Taip pat buvo planuota balandį ir gegužę surengti JAV vadovaujamas „Defender Europe 2020“, į kurias iš Jungtinių Valstijų į Europą turėjo būti atsiųsta 20 tūkst. karių. Šis JAV karių dislokavimas Europoje būtų buvęs didžiausias per daugiau kaip 25 pastaruosius metus.

Šie manevrai turėjo vykti 10-yje Europos šalių, įskiaitant Vokietiją, Lenkiją, Lietuvą, Latviją, Estiją ir Sakartvelą. 

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Vašingtonas, kovo 16 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode