Parama dėkojame




Sprogimas

Į Izraelį atvykstantiems žmonėms dėl koronaviruso epidemijos nuo ketvirtadienio bus taikomas privalomas dviejų savaičių karantinas, antradienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė šalies Turizmo ministerija.

„Visi į Izraelį iš bet kurios pasaulio vietos atvykstantys asmenys nuo kovo 12 dienos 20 val. (Izraelio ir Lietuvos laiku), turi patvirtinti, kad gali 14 dienų laikytis karantino namuose. Šiam tikslui negali būti tinkamas joks apgyvendinimas viešbučiuose. Šiuo metu įsakymas galioja iki 2020 metų kovo 26 dienos“, – pažymėjo ministerijos atstovai.

Kol kas turistai gali laisvai atvykti iš leidžiamų šalių. Į „juodąjį“ sąrašą buvo įtraukta Kinija, Pietų Korėja, Japonija, Taivanas, Honkongas, Singapūras, Tailandas, Makao, Iranas, Irakas, Sirija, Libanas, Italija, Vokietija, Prancūzija, Ispanija, Šveicarija, Austrija, Egiptas, Andora ir San Marinas.

„Turistai, kurie jau yra Izraelyje arba atvyksiantys iki kovo 12 dienos 20 val., gali tęsti savo keliones, laikydamiesi tam tikrų taisyklių. Pavyzdžiui, pasirodžius pirmiesiems kvėpavimo takų ligos požymiams, turistas privalo skambinti greitosios pagalbos telefonu 101. Gidai turi registruoti visas turistų lankomas vietas. Taip pat reikėtų vengti masinių susibūrimų vietų, įskaitant viešąjį transportą ir prekybos centrus“, – nurodė ministerija.

Izraelyje neseniai buvo atšaukti arba atidėti visi dideli masiniai renginiai, skirti daugiau nei 5 tūkst. dalyvių. Be to, žydų valstybė apribojo galimybes įvažiuoti iš kaimyninės Jordanijos.

„Turistai Izraelyje, ketinantys išskristi iš Jordanijos, arba turistai Jordanijoje, planuojantys išskristi iš Izraelio, turi atvykti į pasienį likus šešioms valandoms iki skrydžio ir turėti įrodymą, kad įsigijo lėktuvo bilietą. Prašome pasistengti susilaikyti nuo sienos kirtimo, kad išvengtumėte galimų problemų dėl leidimo įvažiuoti“, – pažymėjo Turizmo ministerija.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Maskva, kovo 10 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode