Sprogimas

Trys lyderio įpročiai, padedantys pasiruošti sėkmingai dienai

Atkreipkite dėmesį į geriausių vadovų gyvenimą. Pastebėsite, kad jie nuo pat dienos pradžios kimba į darbus su nematyta energija lyg būtų iššauti iš patrankos. Ši ryte įgauta varomoji jėga juos veda per visą dieną ir padeda spręsti su jų vadovavimu susijusias problemas vieną po kitos.

Dienos pradžioje įgytas pagreitis turi didelės įtakos tam, ką pasieksite per dieną
Iš kur šie vadovai gauna begalinės energijos dienos pradžiai?

Pritaikę šiuos tris įpročius palengvinsite savo rytinę rutiną, įgausite energijos bei lengviau susitelksite darbe. Dienos pradžioje įgytas pagreitis turi didelės įtakos tam, ką pasieksite per dieną.

Išsimiegokite



Kai dauguma vadovų kalba apie miegą, iškyla tik vienas klausimas: „Kiek mažiausiai valandų reikia žmogui miegoti, kad jis galėtų būti darbingas?“

„Man užtenka 5 valandų, kad būčiau darbingas“, – sakys vienas vadovas.

„O man – tik keturių“, – sakys kitas.

Problema ta, kad tokio „darbingumo“ siekiamybė gerokai pažemina lyderystės kartelę. Vadovams neturėtų užtekti būti tik darbingiems. Jų tikslas turėtų būti klestėjimas, tobulėjimas ir energija dienos pradžioje. Tinkama dienos pradžia prasideda nuo 7,5 ar 8 valandų miego. Ir taip kiekvieną dieną. 

Sėkmingai dieną pradėsite tik leidę sau gerai išsimiegoti.

Nusistatykite tinkamą ryto tempą 



Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenėje kadaise buvo šūkis: „Mes daugiau nuveikiame iki 9 valandų ryto nei dauguma žmonių per visą dieną.“ 

Dar prieš darbo pradžią vadovai turėtų įsitraukti į kiek įmanoma daugiau veiklų, nesusijusių su jų darbu. Pavyzdžiui, neskubant papusryčiauti su sutuoktiniu, kitais šeimos nariais, eiti pasportuoti ar praleisti laiką maldoje.

Kitais žodžiais tariant, diena be chaoso prasideda nuo emocinių, tarpusavio santykių ir dvasinių rezervuarų pripildymo. Taip jūs pripildote savo lyderystės atsargas ir pasiruošiate produktyviai dienai. 

Dienos be chaoso pradžioje reikia pripildyti savo emocinius, tarpusavio santykių ir dvasinius rezervuarus.



Paruoškite savo protą 

Ryto atlaisvinimas nuo chaoso reiškia, kad nuo to laiko, kai prabundate, iki tol, kol atvykstate į darbą, privalote, kiek įmanoma, apsaugoti savo protą nuo įtampos. 

Prieš daugelį metų, dar prieš atsikeldamas iš lovos, savo išmaniajame telefone tikrindavau savo elektroninį paštą. Taigi mano pirmos mintys tais rytais jau būdavo susijusios su problemomis, klausimais ir kitais įtampą keliančiais dalykais, per naktį atsiradusiais mano pašto dėžutėje.



Taip nebedarau. 

Ryte nebetikrinu elektroninio pašto. Nebetikrinu ir socialinių tinklų ar žinių portalų. Visa tai gali palaukti, kol atvyksiu į darbą. 

Užuot tai daręs, leidžiu savo protui dalyvauti pokalbyje su žmona, laiką leidžiu rytinėje maldoje bei asmeniniuose apmąstymuose. Koks to rezultatas? Kai atvykstu į darbą, mano protas būna pailsėjęs ir pasiruošęs dirbti. 



Nepradėkite dienos išsiblaškę ar prisipildę nereikalingos įtampos. Atlaisvinkite savo rytą leisdami protui pailsėti. 

Jeigu jaučiatės lyg plauktumėte pasroviui ir yra sunku ką nors nuveikti, nesate vieni. Daugumai vadovų sunku darbingai pradėti dieną. 

Tačiau gali būti kitaip. Galite dieną pradėti su didžiule varomąja jėga!

Tereikia atlaisvinti ir supaprastinti savo rytinę rutiną.

Iš anglų k. vertė Nora Popova
Adaptavo Jonas Petrikas

Straipsnio autorius: 
Skotas Kokreinas
Tarptautinio Pasaulinio lyderystės tinklo pirmininko pavaduotojas

Originalus straipsnis (Anglų k.): 3 Habits to Declutter Your Morning and Build Momentum for Your Day

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode