Sprogimas

Buvęs Plungės ligoninės direktorius ir dar du asmenys pravers teismo duris

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui su kaltinamuoju aktu perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktorius Antanas Martusevičius ir ten pat dirbusi finansininkė Loreta Miltenienė kaltinami kyšininkavimu. Teismui perduotoje byloje kaltinimai dėl papirkimo pareikšti ir kelių privačių medicinine įranga ir kitomis priemonėmis prekiaujančių įmonių atstovui V. K.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko STT Klaipėdos valdybos pareigūnai. Tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

 

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. Martusevičius, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, savo naudai tiesiogiai priėmė kyšius už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus. Įtariama, kad jis nuo 2019 m. lapkričio iki 2021 m. vasario galėjo priimti bendrai ne mažesnį nei 1250 eurų kyšį už tai, kad Plungės rajono savivaldybės ligoninė pasirinko kaltinamojo V. K. atstovaujamų įmonių teikiamas paslaugas bei prekes.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenis, minėtos ligoninės buvusi finansininkė L. Miltenienė galimai priėmė 1700 eurų kyšį už tai, kad savalaikiai įformintų pateiktus apmokėjimo dokumentus, nevilkintų ir patvirtintų apmokėjimus už ligoninės iš kaltinamojo V. K. atstovaujamų įmonių nupirktas medicinines priemones ir paslaugas.

Skaičiuojama, kad tokiu būdu kaltinamojo V. K. atstovaujamoms įmonėms galėjo būti sudarytos sąlygos laimėti gydymo įstaigos pirkimų už beveik 50 tūkst. eurų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės. Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, priėmęs kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki 5 metų. Tas, kas susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už pageidaujamą jo teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki 4 metų.

Buvęs Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktorius yra įtariamasis ir kitame STT Centrinės tyrimų valdybos kartu su visomis teritorinėmis valdybomis atliekamame didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupės kontroliuojamame tyrime įtarimai pareikšti 2 juridiniams ir 73 fiziniams asmenims, iš kurių 12 – gydymo įstaigų vadovų. Tiriami daugiau kaip 120 galimų nusikalstamos veikos epizodų.

STT nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode