Sprogimas

Tiesiant barjerą pasienyje su Baltarusija mirtinai susižalojo ugniagesys – VRM

barjeraPasienyje su Baltarusija antradienį mirtinai susižalojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnas, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

47 metų Egidijus Karla susižalojo rengiantis tiesti ir montuoti pjaunančią vielą, vadinamąją koncertiną, teigiama pranešime.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, pareigūnas susižalojo pjaudamas krūmus grandininiu pjūklu.

„Jis buvo ne kartą skatintas, dirbo 25 metus“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

Į nelaimės vietą išvyko psichologai.

Žuvusysis dirbo Ignalinos gelbėjimo tarnyboje. Pasak M. Kanapicko, ugniagesiai iš įvairių regionų trečia savaitė dirbo numatytus darbus. Šią savaitę dirbo Panevėžio valdybos ugniagesiai, Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba priklauso Panevėžio priešgaisrinei gelbėjimo valdybai. 

Iškvietus greitąją pagalbą, medikams pareigūno gyvybės išgelbėti nepavyko.

„Ši nelaimė sukrėtė mus visus. Pareigūnas žuvo vykdydamas savo pareigą, padėdamas stiprinti valstybės sienos su Baltarusija apsaugą. Dėl skaudžios netekties nuoširdžiai užjaučiu žuvusiojo šeimos narius, artimuosius ir kolegas ugniagesius gelbėtojus. Šiuo sunkiu metu ugniagesių gelbėtojų bendruomenei linkiu tvirtumo ir susitelkimo“, – pranešime cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministrės teigimu, žuvusio E. Karlos artimiesiems bus suteikta visokeriopa pagalba. Anot VRM, pareigūnas ugniagesiu gelbėtoju dirbo 25 metus, buvo darbštus, sąžiningas ir doras pareigūnas.

Pasak ministerijos, Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje fizinį barjerą stato Lietuvos kariuomenės ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento suformuotos brigados. Įvertinus spygliuotos tvoros rizikas, nuo šiol pasienio ruože budės paramedikai.

Fizinį barjerą pasienyje su Baltarusija nuspręsta statyti Lietuvai pastaraisiais mėnesiais susiduriant su išaugusia nelegalia migracija. Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija jau pateko per 4,1 tūkst. migrantų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode