Parama dėkojame




Sprogimas

Paskelbtas nuosprendis jaunuolį platinti narkotikus vertusiam mažeikiškiui

Platinti narkotikus ir atiduoti jam uždarbį jaunuolį įbauginęs Mažeikių gyventojas nuteistas kalėti pusketvirtų metų.

Ne kartą anksčiau teistas 23 metų M. G. kvaišalų platinimui pasinaudojo kitais žmonėmis, todėl jam buvo pateikti kaltinimai ir dėl prekybos žmonėmis.

Šiaulių apygardos teismas penktadienį M. G. pripažino kaltu dėl prekybos žmonėmis ir narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė asmenis, 2019 metų sausio – balandžio mėnesiais platinusius narkotines ir psichotropines medžiagas. 

Teismas konstatavo, kad M. G. siūlė vienam pažįstamam jaunuoliui platinti kvaišalus, tačiau pastarasis nesutiko. Tuo nepatenkintas M. G. baugino nukentėjusįjį – grasino panaudoti smurtą prieš jį ir jo šeimos narius, jį mušė ir siuntė grasinančio pobūdžio žinutes.

Kaip skelbia teismas, vaikinas stokojo socialinių įgūdžių, buvo pažeidžiamas. M. G. jo akivaizdoje mušė benamius, o netrukus smurtą patyrė ir pats vaikinas.

Palaužtas T. R. sutiko platinti narkotines ir psichotropines medžiagas. M. G. jaunuoliui perduotas narkotines medžiagas liepė pardavinėti po 9 eurus už vieną gramą, tabletes su psichotropine medžiaga – po 6 eurus už vieną gramą.

Narkotikai buvo slepiami Mažeikių mieste įvairiuose slėptuvėse, kurias M. G. nurodydavo savo užverbuotam platintojui. Narkotikus platintojas pardavė maždaug per 15 kartų, gautus apie 10 tūkst. eurų vaikinas perdavė M. G.

Nustatyta, kad tokią pinigų sumą už parduotus narkotikus vaikinas surinko maždaug per tris mėnesius.

Kartu buvo teisiamas ir 23 metų mažeikiškis A. P. , jis įsigijo kvaišalų iš M. G. Pirkėjas dalį narkotinių ir psichotropinių medžiagų pardavė 21 metų teisiamajam A. V. Pastarasis taip pat atsidūrė teisiamųjų suole, nes psichotropinėmis medžiagomis „vaišino“ dvi nepilnametes merginas.

Ketvirtas kaltinamasis – anksčiau teistas 38-erių metų mažeikiškis T. V., kuris kanapių ir psichotropinės medžiagos MDMA įsigijo sau.

A. P. skirta 2,5 metų laisvės atėmimo bausmė. Narkotines medžiagas nepilnametėms platinusiam A. V. paskirta 2 metų laisvės apribojimo bausmė bei teismo įpareigojimai.

Narkotikų savo reikmėms įsigijusį T. V. teismas nubaudė 65 paromis arešto.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode