Sprogimas

Žmogų užmušę du Radviliškio rajono gyventojai sės už grotų, trečias nuteistas lygtinai

Žmogų prieš dvejus metus užmušę du Radviliškio rajono gyventojai sės už grotų, trečias nuteistas lygtinai, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Sprendimą dėl 2018 metais lapkritį įvykusių mirtimi paženklintų muštynių trečiadienį priėmė Šiaulių apygardos teismas.

Kaltais dėl nužudymo ir viešosios tvarkos pažeidimo pripažinti du broliai ir buvęs jų mamos sugyventinis.

Vienam iš brolių skirta aštuonerių su puse metų laisvės atėmimo bausmė, buvęs jo mamos sugyventinis už grotų turės praleisti 10 metų.

Antras brolis, kaltintas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nuteistas 10 mėnesių įkalinimu, tačiau bausmė atidėta metams.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatytos aplinkybės dėl tragiškai pasibaigusio santykių aiškinimosi, susijusiu ir su alkoholio vartojimu.

Teismas patvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis ir nustatė, kad viename Radviliškio rajono kaime girtuokliaujantys du vyriškiai atvyko pas pažįstamą, kuris apylinkėse žinomas kaip nelegalaus alkoholio tiekėjas.

„Nuvykę į jo namus vyrai įžūliai elgėsi, vienas iš atvykėlių trenkė šeimininkui į veidą. Vyrai svečiuose ilgai neužsibuvo, tačiau jau nueinančius juos pasivijo namo šeimininko sugyventinės sūnus, kuris buvo labai nepatenkintas jų pasirodymu. Jaunuolis į draugiją pasikvietė brolį ir abu nelauktus svečius pradėjo mušti“, – rašoma pranešime.

„Po kelių minučių prie jų prisijungė ir motinos sugyventinis. Santykių aiškinimasis baigėsi vieno iš atvykėlių mirtimi, o kitam buvo nežymiai sutrikdyta sveikata“, – teigiama jame.

Prokuratūros teigimu, visi trys kaltinamieji savo kaltės nepripažino.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka per 20 dienų nuo jo paskelbimo datos.

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode