Sprogimas

Metų pradžia NT rinkoje buvo aktyvi – Registrų centras

Metų pradžia nekilnojamo turto (NT) rinkoje buvo pakankamai aktyvi – sudarytų ir įregistruotų pirkimo-pardavimo sandorių kiekis beveik nesiskyrė nuo praėjusių metų.

Kaip įprasta, 2021 metų pradžioje didžiausio pirkėjų dėmesio sulaukė žemės sklypai, butai ir gyvenamieji
namai, skelbia Registrų centras.

Laikinasis Registrų centro Duomenų sprendimų ir analizės departamento vadovas Paulius Rudzkis sako, kad metų pradžia NT rinkoje paprastai būna ramesnė, nei kiti mėnesiai.

„Nepaisant to, šių metų sausį pagrindinių trijų NT kategorijų – žemės sklypų, butų ir gyvenamųjų namų – rezultatas buvo geresnis nei pastarųjų kelių metų sausio vidurkis. Tai reiškia, kad aktyvumas NT sandorių rinkoje niekur nėra dingęs“, – pranešime sakė P. Rudzkis.

Registrų centro duomenimis, pirmąjį metų mėnesį iš viso įregistruota beveik 10 tūkst. NT pirkimo-pardavimo sandorių – 0,3 proc. daugiau nei pernai sausį, bet 23 proc. mažiau nei gruodį.

Sausį visoje šalyje įregistruota 2,6 tūkst. butų pardavimų – 11 proc. mažiau nei 2020 metų pirmąjį mėnesį ir 20 proc. mažiau nei praėjusių metų gruodį. Vis dėlto, tai keliais procentais viršija pastarųjų penkerių metų sausio butų pardavimų vidurkį (2,5 tūkst.).

Šių metų pradžioje taip pat įregistruota 0,9 tūkst. individualių gyvenamųjų namų pardavimų – 1 proc. daugiau nei 2020 metų sausį, bet 29 proc. mažiau nei praeitų metų gruodį. Palyginti su pastarųjų kelių metų sausio vidurkių, šių metų sausio rezultatas yra ketvirtadaliu didesnis.

Pirmąjį metų mėnesį įregistruota daugiau kaip 4,9 tūkst. žemės sklypų savininkų pasikeitimų – 6 proc. daugiau nei 2020-ųjų sausį, bet 22 proc. mažiau nei gruodį, tuo metu palyginti su ilgesnio laikotarpio pardavimais sausį, metų pradžia buvo ketvirtadaliu aktyvesnė.

tm.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode